26.2.2008
Miroslav Fantal, Jan Hrabal

Junioři prohráli. S Olomoucí potřebují doma dvakrát vyhrát

OLOMOUC — Porážkou v Olomouci vkročili pardubičtí junioři do vyřazovacích bojů letošního soutěžního ročníku. Východočeši sice ve druhé třetině otočili jednobrankové vedení soupeře po gólech Jana Semoráda a Uga Dobiáše, Lukáš Radil po srovnání domácích vrátil Pardubicím ve 35. minutě vedení, ale nástup do třetí dvacetiminutovky patřil Olomouci. Ta čtyřmi brankami rozhodla úvodní zápas osmifinále. V jeho závěru už jen Robert Kousal snižoval na 4:6 z pardubického pohledu. Olomoučtí se v sérii hrané dvě vítězná utkání ujali vedení, odveta a případný třetí zápas jsou na programu v Pardubicích v tento čtvrtek od 18.00 hodin, respektive pátek od 14.00 hodin.

Extraliga juniorů, OF1, úterý 26.2.2008, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

6:4
1:0, 1:3, 4:1
Branky a nahrávky: 9:03 Coufal (Trojan), 33:20 Skácel (Frieb), 40:56 Skácel (Coufal), 44:24 Sršeň (Luňák), 47:24 Menšík (Luňák), 51:12 Vrdlovec (Luňák, Menšík) – 22:34 Semorád, 28:43 Dobiáš, 34:37 Radil (Kousal), 58:21 Kousal (Radil). Rozhodčí: Husička – Velinský, Wesley. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. Diváci: 70. Střely na branku: 49:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 6:3, 6:4.
Olomouc: Slovák – Jedlička, Jurdič, Koktan, Musil, Ryšánek, Trojan, Ustrnul – Coufal, Frieb, Jurdič, Luňák, Menšík, Pánek, Skácel, Sršeň, Venkrbec, Vrdlovec.
Dynamo Pardubice: Landsman – Blažek, Krejnus, Popler, Poskočil, Zdráhal, Šnejdr – Buchtele, Dobiáš, Kaut, Kindl, Kousal, Nykl, Radil, Semorád, Sodomka, Zohorna.

Komentář

Utkání začalo v klidném tempu. K první střele se dostal na počátku 3. minuty pardubický Blažek, ale jeho pokus olomouckou klec neohrozil. V prvních osmi minutách se spíše oba týmy rozehrávaly.

V čase 8:08 byl vyloučen hostující hráč a přesilovku tečovanou ránou od modré využil Viktor Coufal – 1:0.

Poté dostali výhodu jednoho muže v poli hosté, ale kromě jedné tvrdé rány se k ničemu nedostali. Ihned po přesilovce se pohyboval kotouč dlouho před Landsmanem, ale nikdo jej za jeho záda neposlal.

V závěru úvodní třetiny ujížděl olomoucký Matouš Venkrbec sám na Landsmana, ale byl podražen a následovalo trestné střílení. V tom však Lukáš Luňák neuspěl.

Hned na začátku druhé části byl potrestán olomoucký Vrdlovec a o chvíli později i jeho spoluhráč Coufal. Pro Pardubice se tedy naskytla možnost přesilovky pět na tři. Tu v čase 21:57 zužitkoval Jan Semorád – srovnáno na 1:1.

Mora mohla hned strhnout vedení na svou stranu, ale Trojanovu ránu Landsman zneškodnil. Při nástupu pardubického Radila z trestné lavice se vyklubala situace dva na jednoho, Turka však nepřekonaly. O minutu později už bylo všemi jinak. Jan Buchtele našel před bránou volného Dobiáše a ten poslal svůj tým do vedení – 1:2.

Po sérii nevyužitých přesilovek přišel krásný gól domácích. V akci dva na jednoho ujeli pardubické obraně Frieb se Skácelem a druhý jmenovaný o břevno vyrovnal – 2:2.

Nerozhodný stav však netrval dlouho. V čase 34:37 se po chybné rozehrávce v obraně Mory dostal ke kotouči Kousal, jenž jej naservíroval přímo na hůl Radila a ten poslal Východočechy podruhé v zápase do vedení – 2:3.

Do třetí třetiny vstoupili lépe hráči Mory, na kterých bylo vidět, že budou bojovat až do konce. A povedlo se jim rychle srovnat stav. Uplynulo jen 56 sekund od začátku třetí periody, kdy se ve skrumáži před Landsmanovou brankou nejlépe zorientoval Skácel a vyrovnal – 3:3.

V dalších minutách se Olomouc drala do zakončení a ve 43. minutě otočila skóre ve svůj prospěch. Zpoza branky nahrál Luňák Sršňovi a ten se nemýlil – 4:3.

Mora nedávala svému soupeři vůbec prostor. V 47. minutě orazítkoval Sršeň jen tyč, ale o minutu později to bylo už o dva góly ve prospěch Olomouckých. Luňákovu přihrávku využil Lukáš Menšík – 5:3.

Že všemu není konec se ukázalo za chvíli, kdy Pardubice doplatily na nedisciplinovanost svých mladíků a nabídli domácím přesilovku pět na tři. Tu ihned využil Daniel Vrdlovec – 6:3.

Utkání vypadalo rozhodnuté, ale hosté se nechtěli vzdávat. V čase 58:00 jeli sami na Turka Nykl s Kindlem, ale ani dorážkou nerozsvítili červené světlo za brankou. Nakonec se však Pardubice přece jen dočkaly. Minutu a půl před koncem snížil na rozdíl dvou branek Kousal – 6:4.

V závěru ještě zkusili hosté hru bez brankáře, ve které od modré pálil jeden z obránců a orazítkoval tyč! Ihned po této akci se v rohu kluziště odehrála slušná bitka. Čtyři páry hráčů si to rozdali pěstmi, nakonec arbitři rozdělili rovnoměrně šest trestů.

To ale nezměnilo nic na faktu, že první zápas série vyhrála Olomouc 6:4. Pardubice, chtějí-li postoupit do čtvrtfinále, potřebují ve čtvrtek a v případném pátečním duelu zvítězit.

Zápasy v sezóně

14. kolo, 13. 10. 2007
OLO - PCE
2:4
2. kolo, 1. 12. 2007
PCE - OLO
0:1
OF1, 26. 2. 2008
OLO - PCE
6:4
OF2, 28. 2. 2008
PCE - OLO
3:2
OF3, 29. 2. 2008
PCE - OLO
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube