22.2.2008
Martin Smotlacha, Jan Hrabal

Junioři válí. Vyšlápli si i na Slavii!

PRAHA — Výborný výsledek uhráli extraligoví junioři HC Pardubice v předposledním zápase základní části své soutěže. Východočeši vyhráli v pražském Edenu 3:2 po prodloužení. Dva góly, první a vítězný, vsítil kapitán Robert Kousal, na 2:2 srovnával ve třetí třetině dorostenec Jan Zdráhal. Oporou mužstva byl brankář Filip Landsman. V sobotu od 16.00 hodin ve svém závěrečném vystoupení před play off přivítají Plzeň. Pardubičtí mají rozhodně o co hrát: tabulka je nesmírně vyrovnaná – třetí a osmý tým (Pardubice) dělí pouhý jeden bod! Přijďte podpořit pardubické mladíky do malé haly ČEZ Areny!

Extraliga juniorů, 45. kolo, pátek 22.2.2008, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

2:3p
0:1, 1:0, 1:1 – 0:1
Branky a nahrávky: 26:12 Dudek (Česnek), 50:17 Česnek (Soldán) – 14:49 Kousal, 51:56 Zdráhal (Radil), 60:14 Kousal (Semorád). Rozhodčí: Lacina, T. Würtherle – Kaňourek, Lhotský. Vyloučení: 16:15, navíc Nestrašil – Stoklasa 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. Diváci: 69. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Slavia Praha: Furch – Beránek, Gaisler, Mazanec, Veselý, Horváth, Soldán – Moščic, Nestrašil, Doležal, Petrán, Malárik, Krejčí, Freisler, Dudek, Hafenrichter, Vokál, Česnek.
Dynamo Pardubice: Landsman – Zdráhal, Krejnus, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Kaut, Kindl, Buchtele, Dobiáš, Kapec, Semorád, Šejba.

Komentář

Hned ze začátku zápasu museli hosté bránit. Dopláceli tak na své tři vyloučení během prvních deseti minut zápasu. Ve velké šanci byl během jedné z přesilových her domácí Tomáš Doležel, který ale nevtěsnal svou střelu mezi tři tyče Landsmanovy branky.

O něco úspěšnější byl již ve hře čtyř proti čtyřem hostující Robert Kousal. Poměrně nenápadnou akcí poslal svůj tým do vedení po patnácti minutách hry – 0:1. Ve zbytku třetiny už si hosté dali pozor na vyloučení a znemožnili tím Slavii v dotažení skóre.

Konec první a začátek druhé třetiny měly společného jmenovatele – vyloučení na straně bílého týmu. Domácí tak museli hned ze začátku třetiny čelit nepříjemné dvojité přesilovce hostů.

To se jim povedlo a navíc se po šesti minutách radovali z vyrovnávací branky. Celou situaci již připravil Jan Česnek, nakonec na něj zbyla pouze asistence, dorážející Libor Dudek byl ten kdo dostal puk za záda Landsmana – 1:1.

Na další bod měl Česnek našlápnuto ve 29. minutě, byl ale zastaven nedovoleným způsobem hostujícím obráncem Šnejdrem, který si za svůj zákrok obdržel dvě minuty na trestné lavici. Pražané ale tuto převahu nevyužili.

Do závěrečných dvaceti minut vstupovali oba týmy velice opatrně. Již ve 44. minutě ale začal maratón vylučování na obou stranách. Za poslední třetinu se rozdalo padesát dva trestných minut. V těchto častých a rychlých změnách v počtu hráčů na ledě se dokázali prosadit oba týmy jednou.

Jako první to dokázala domácí Slavia. V čase 50:17 se díky spolupráci mezi Jany Česnekem a Soldánem dostali domácí do vedení po gólovém zásahu prvně jmenovaného.

Druhá branka na druhé straně padla o dvě minuty později. Opět ve hře čtyři na čtyři skórovali hosté, tentokrát to však byl Jan Zdráhal, kdo rozhoupal síť za zády Furcha. Dále se již nepodařilo, ani přes velice časté přesilové hry na obou stranách, vstřelit týmům rozdílovou branku.

Do nastavení vstupovali Pardubičtí v převaze jednoho muže v poli a tato výhoda se podepsala pod dvoubodové vítězství Východočechů. Hned čtrnáct vteřin po začátku prodloužení propálil brankáře Furcha pardubický kapitán Robert Kousal. Díky dvoubodovému vítězství Pardubičtí dohnali svého soupeře v průběžné tabulce. V bilanci vzájemných zápasů, která případnou rovnost po zítřejším duelu bude řešit, jsou na tom Pardubice hůře, neboť doma prohráli se svým rivalem v základní hrací době.