09.02.2008
(PeN, HoH)

Po dvoufázových trénincích v týdnu následuje krátký odpočinek

PARDUBICE — Přestože v tomto pracovním týdnu nenastoupili hokejisté HC Moeller Pardubice k žádnému utkání, mají za sebou velmi náročný program. Po odpočinku zkraje týdne pro ně trenéři Jiří Šejba s Ladislavem Lubinou naordinovali náročnou práci. „Program máme dost nahuštěný. Snažíme se využít volných dnů, kdy pracujeme hlavně na zlepšení kondice,“ prohlásil trenér pardubického týmu Jiří Šejba. Hráči se po dvoufázové přípravě v týdnu opět sejdou v neděli večer.

„Zaměřujeme se na výbušnou i obecnou sílu. V herních trénincích děláme věci, které nejsou mezi hráči tak populární,“ pokračoval v přiblížení programu posledních dnů trenér Moelleru.

Pardubičtí pracovali na souhře a kombinaci. „Jsou to převážně rovnovážná cvičení na ledě jeden na jednoho, dva na dva nebo tři na tři. Tam se projeví morálně volní vlastnosti hráčů. Pokud ale tyto situace umí zvládnout, tak o to mají to v zápase jednodušší,“ tvrdí Jiří Šejba.

Střídačka HC Moeller Pardubice

Fotografie: Vladimír Škorpík

Ten má k dispozici kompletní tým kromě dvou zraněných hráčů a reprezentantů. Potíže se zády stále trápí Libora Pivka. „V průběhu deseti dnů by se měl zapojit. Jeho zdravotní stav ale ještě není takový, aby do toho už mohl vlétnout,“ zpravil trenér Pardubic.

Stále mimo hru zůstává ještě Radovan Somík. „Má určité problémy, ale to je spíše na posouzení doktora,“ řekl kouč HC Moeller Pardubice.

„S reprezentačními výběry jsou Tomáš Rolinek ve Švédsku a Ján Lašák ve Švýcarsku na Škoda Cupu, jinak jsou tady všichni. Martin Táborský se připravuje v Hradci Králové, kde mu příští týden začíná play off. Máme aktuálně osm obránců a jedenáct útočníků, dvanáctého si bereme z juniorů,“ doplnil Jiří Šejba.