25.1.2008
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Junioři udolali Mladou Boleslav po nájezdech

PARDUBICE — Třikrát vedli, třikrát soupeř vyrovnal. Extraligoví junioři HC Pardubice sehráli ve 39. kole své soutěže vyrovnaný zápas s Mladou Boleslaví. Středočechy porazili po samostatných nájezdech 4:3. Pardubice vedly zásluhou Uga Dobiáše, na začátku třetí třetiny po vyrovnání hostí vrátil domácím vedení Filip Stoklasa. To ale vydrželo pouze pět minut. Chvíli na to se opět Pardubice radovaly po využité přesilovce Tomáše Bláhou, ale soupeř stihl do konce třetího dějství srovnat krok. Prodloužení branku nepřineslo, rozdílový gól v nájezdech vsítil Robert Kousal.

Extraliga juniorů, 39. kolo, pátek 25.1.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

4:3p
1:0, 0:1, 2:2
Branky a nahrávky: 17:19 Dobiáš (Kindl, Buchtele), 42:47 Stoklasa (Šnejdr), 51:55 Bláha (Stoklasa, Semorád), rozhodující samostatný nájezd Kousal – 20:30 Rod (Hrdlička), 48:29 Hrdlička (Kotrba), 55:09 Malý (Tondr, Rod). Rozhodčí: Kareš – Ježek, Lučan. Vyloučení: 4:6, navíc Verner (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 3:2. Diváci: 63. Střely na branku: 35:55. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Krejnus, Blažek, Popler, Vágner, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Bláha, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Kindl, Buchtele, Dobiáš, Semorád, Šejba, Verner.
Mladá Boleslav: Fikrt – F. Bílek, O. Bílek, Strnad, Maršík, Malý, Jaroměřský – Krejčík, Hrdlička, Janček, Protasenja, Milotinský, Bříška, Kotrba, Rod, Chamrád, Tondr.

Komentář

Domácí nevstoupili do utkání příliš ideálně. Už v první minutě byl vyloučen na dvě minuty Robert Krejnus za krosček. Boleslav si vytvořila tlak, měla i několik šancí, ale Pardubice se ubránily. Domácí si pak také zahráli v početní výhodě. V této přesilovce nejvíce ohrozil bránu Petr Nykl. Jeho střelecký pokus k tyči vyrazil Martin Hrubý pohotovým zákrokem.

Prvního gólu se diváci dočkali v 18. minutě z hole Uga Dobiáše, když se dokázal skvěle zorientovat v přesilovce před gólmanem hostů – 1:0. V závěru třetiny měli hosté ještě jednu nabídku přesilovky, kterou ale nestihli využít.

Tato přesilová hra pokračovala i ve druhé části. Boleslavským se povedlo ji využít po půlminutě hry gólem Adama Kotrby, kterému přesně přihrával Lukáš Hrdlička – 1:1.

Pardubičtí junioři zvýšili svou aktivitu, ale větší šance si vytvořili hráči Boleslavi většinou z rychlých protiútoků. Nejdříve nastřelil Hrdlička tyč po dokonalé přihrávce od Kotrby. Filip Landsman se za pukem mohl jen ohlédnout.

I další akce hostů zaváněla brankou. Skvěle chytající domácí gólman byl proti. V závaru před jeho brankou si poradil jak s jedovatou střelou jednoho z obránců na modré, tak s několika následujícími dorážkami.

Opět do vedení se domácí dostali na začátku třetí třetiny díky Filipu Stoklasovi a jeho pohotovému doklepnutí puku za brankovou čáru po nahození Jakuba Šnejdra – 2:1.

Boleslavští mohli vyrovnat po individuální akci Kamila Bříšky, ale jeho pokus skončil na brankové konstrukci a následnou dorážku Landsman pokryl. Hosté si vynutili alespoň faul, který si šel odpykat Tomáš Bláha. I tuto přesilovku hosté využili. Po střele Kotrby dorážel puk z brankoviště Hrdlička – 2:2.

Následující gól padl o tři minuty později také v početní výhodě z hole Tomáše Bláhy, který se ocitl před odkrytou bránou po kombinaci s Filipem Stoklasou a Janem Semorádem – 3:2.

Na vyrovnání se opět dlouho nečekalo. Opět se to stalo v nestandardním počtu hráčů na ledě. Postaral se o něj Robin Malý, který vyslal projektil od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:3. Utkání dospělo do prodloužení.

V něm měly více ze hry Pardubice. Nejdříve nedokázal nikdo z dvojice Ugo Dobiáš a Lukáš Radil dorazit nikým nehlídaný puk do odkryté branky. Poté se řítil Jan Buchtele sám na gólmana. Ten špičkou betonu vyrazil puk mimo bránu. V prodloužení gól nepadl a následovaly nájezdy.

Jako první se k puku postavil Adam Kotrba a domácího brankáře doslova vykoupal. Jan Buchtele neproměnil. Kamil Bříška také nedal. Ani Denis Kindl se neprosadil. Vše mohl rozhodnout Tomáš Rod. Proti jeho blafáku se Filip Landsman vyznamenal. Jan Semorád musel proměnit a to se mu také povedlo. Pořadí nájezdů se otočilo a jel tedy opět pardubický hráč. Robert Kousal si položil gólmana a s přehledem zakončil. Na druhé straně Richard Janček nedal. Domácí si tak připsali dva body díky vítěznému nájezdu Roberta Kousala.