19.1.2008
Jiří Lalov

Překvapení se nekonalo. Dorost porazil poslední Ústí 4:0

PARDUBICE — Velkou zásluhu na výhře měl výborně chytající Vojtěch Štrof, který zlikvidoval jedenadvacet střeleckých pokusů a připsal si svou první nulu v sezóně. Góly začaly padat až ve druhé části. O první se postaral Jan Zdráhal, druhý vsítil Tomáš Kubelka. Ve třetí třetině padly zbylé dva góly těsně po sobě. Postarali se o ně kapitán Lukáš Kapec a Jiří Půhoný.

Extraliga dorostu, 38. kolo, sobota 19.1.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Ústí nad Labem

4:0
0:0, 2:0, 2:0
Branky a nahrávky: 25:24 Zdráhal, 29:22 Kubelka (Hradecký), 48:55 Kapec (Kubelka), 49:38 Půhoný (Jetmar, Žemlička). Rozhodčí: Hribík – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 31:24. Průběh utkání: 4:0.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Žemlička, Havlík, Lenoch, Čáp – Chmelař, Zavoral, Šafář, Březina, Světlík, Kubelka, Hradecký, Jetmar, Kapec, Půhoný.
Ústí nad Labem: Petrásek – Volentič, Šefl, Sova, Hříbal, Burkovec, Špila, Poláček – Kubů, Medřický, Žák, Kučera, Rybalkin, Chytrý, Svatý, Klouček, Jankovič, Slavíček, Purma, Kašák, Pojezný.

Komentář

Do utkání vlétlo aktivněji Ústí. Z toho vyplynulo i vyloučení Tomáše Kubelky hned v úvodu zápasu. Pardubice se v oslabení ubránily a hra se začala vyrovnávat. První velkou šanci zápasu měli domácí. Jiří Půhoný zahrozil samostatným únikem. Jeho pokus gólman lapil a následná dorážka Jana Jetmara mířila nad branku.

O chvíli později se Michael Petrásek opět pořádně zapotil. Musel totiž krotit hned několik střeleckých pokusů. Vždy byl však velmi pozorný a všechny střely pochytal.V závěru úvodní části měl štěstí, když Jan Jetmar nastřelil z kruhu pravou tyč. Hosté tak držely krok s favoritem tohoto zápasu celou první třetinu.

Ve druhé třetině měli hosté obrovskou šanci dostat se do vedení, když jim byla nabídnuta dvojnásobná přesilovka po faulu Romana Žemličky a vzápětí Patrika Lenocha. Nedokázali si však vytvořit žádnou kloudnou šanci a domácí v klidu oslabení přečkali. Ve 26. vybojoval Jan Zdráhal puk a po povedené individuální akci dokázal zakončit přesně k pravé tyči – 1:0.

V polovině zápasu bylo na domácí střídačce ještě veseleji. V přesilovce překonal hostujícího gólman po zmatku před bránou Tomáš Kubelka – 2:0.

Kubelka si mohl připsat další gól. Ocitl se sám před gólmanem, ale nedokázal trefit zcela odkrytou bránu. Gól na hokejce měl i Vít Hradecký. Dostal puk do jízdy zrovna, když se vrátil z trestné lavice do hry. Pokusil se o bekhendový blafák, ale gólman jeho pokus zneškodnil. Do konce prostřední části se už nic zajímavého nestalo a domácí šli do kabin se zaslouženým dvougólovým vedením.

Třetí třetina stejně jako ta druhá jasně patřila Pardubicím. Domácí měli mnohem více ze hry. těsně před polovinou závěrečné části padly dva slepené góly. Jako první na třígólový rozdíl zvyšoval kapitán Lukáš Kapec v čase 48:55 – 3:0.

O necelou minutu později se prosadil Jiří Půhoný po souhře s Janem Jetmarem a Romanem Žemličkou – 4:0.

V 55. minutě mohl ještě zvýšit dnes střelecky aktivní Jetmar. Vyslal jedovatou střelu přes obránce, kterou gólman Ústí pohotově vyrazil nad bránu. Pardubice si svůj náskok v klidu bránily a snažily se pomoct Vojtěchu Štrofovi, aby si udržel čistý štít. To se jim nakonec povedlo. Zaslouženě si tak domácí připsali důležité tři body.