26.12.2007
(HoH)

Martin Stettler je rád, že může hrát na Spengler Cupu za Pardubice

DAVOS — Hrdost z něj jen vyzařuje. Švýcar má malou šanci ukázat se na Spenglerově poháru, druhém nejstarším turnaji na světě po boji o Stanley Cup. Buď musí hrát za domácí HC Davos, nebo doufat, že si jej vybere někdo z dalších celků, které na turnaji startují. Obránce SC Langnau Tigers Martin Stettler patří do druhé skupiny. Pravý obránce posílí defenzívu Moelleru na tomto prestižním turnaji. „Doufám, že Pardubicím pomohu k dobrému výsledku,“ věří třiadvacetiletý bek.

Martin Stettler se prvně k mužstvu připojil na včerejším odpoledním tréninku. „Přišel jsem do kabiny do Vaillant Areny a představil se spoluhráčům. Přijetí bylo úplně v pohodě,“ tvrdí důrazný zadák.

První trénink absolvoval včera odpoledne. Na ledě byl v obranném páru spolu s Tomášem Linhartu v zeleném dresu. „Přijel jsem pomoci. Doufám, že Pardubice uhrají na Spengler Cupu dobrý výsledek. Pro nás je velice prestižní tu hrát,“ líčí.

Když se s ním bavíte, vidíte na něm, jak je rád, že může za Moeller hrát. „Mám moc dobrý pocit z toho, že si mne Pardubice vybraly. Mají výborný tým, věřím v úspěch,“ pokračuje Martin Stettler.

A přitom přišel do zcela neznámého mužstva. „Nikoho jsem do prvního setkání s týmem neznal,“ přiznává. V týmu Langnau ale hraje se dvěma českými útočníky – Václavem Varaďou a Radkem Dudou.

Právě exvítkovický plejer mu o Pardubicích vyprávěl. „Václav hovořil o tom, že mají velmi kvalitní mančaft. Snad zapadnu a budu posilou,“ doufá.

K tomu se ale musí dokonale sžít nejen s týmem, ale i s taktikou, kterou Pardubice praktikují. Včera se oba Švýcaři sešli s trenéry a domluvili se, co a jak. „Určitě nebude problém,“ dodává s úsměvem s tím, že je rád, že spolu s ním je v pardubickém týmu spoluhráč Mathias Joggi.