22.12.2007
(HoH)

Jan Semorád se dostal do konečné nominace „dvacítek“!

I s hokejistou HC Moeller Pardubice Janem Semorádem se představí reprezentace České republiky do dvaceti let na letošním mistrovství světa juniorů, které přivítají Pardubice a Liberec. Trenér českého celku Miloslav Hořava vyřadil z konečné nominace obránce Martina Jenáčka a Davida Kajínka. V českém mužstvu tak zůstal i pardubický zástupce – Jan Semorád. V generálce na světový šampionát v České Třebové porazili čeští reprezentanti USA 5:2.

Sestava České republiky pro mistrovství světa dvacetiletých konečnou podobu. Najdeme v ní tři brankáře, sedm obránců a třináct útočníků.

Nominace reprezentace do dvaceti let na mistrovství světa (26. prosince 2007 – 5. ledna 2008):

Brankáři:
Michal Neuvirth (Windsor, OHL), Jakub Kovář (Oshawa, OHL), Lukáš Daneček (Oceláři Třinec).
Obránci:
Jan Piskáček (Cape Breton, QMJHL), Michal Jordán (Plymouth, OHL), Martin Parýzek (Ottawa, OHL), Patrik Prokop (Shawinigan, QMJHL), Antonín Bořuta (RI Okna Zlín), Jiří Suchý (Sareza Ostrava / Vítkovice Steel), Tomáš Kundrátek (Oceláři Třinec).
Útočníci:
Jakub Voráček (Halifax, QMJHL), Michael Frolík (Rimouski, QMJHL), Martin Látal (Prince Edward Island, QMJHL), Daniel Bártek (Brandon, WHL), Jakub Sklenář (Slavia Praha), Pavel Kuběna (Energie Karlovy Vary), Jiří Ondráček (RI Okna Zlín), JAN SEMORÁD (Moeller Pardubice), Radek Meidl (Olomouc), Petr Strapáč, Roman Szturc (oba Vítkovice Steel), David Květoň, Zbyněk Hampl (oba Oceláři Třinec).