22.12.2007
Jiří Lalov

Junioři podlehli Kladnu po boji těsně 1:2

Začátek dnešního utkání byl nezvykle už ve 14.00 hodin. Jako první se střelecky prosadil Jakub Hlusička hned v úvodu zápasu. Ve druhé části vyrovnal Ugo Dobiáš. Vítězný gól si v závěrečné třetině připsal David Růžička a znemožnil tak návrat pardubických juniorů na vedoucí místo v tabulce.

Extraliga juniorů, 32. kolo, sobota 22.12.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

1:2
0:1, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 38:12 Dobiáš (Radil) – 2:04 Hlusička (Valský, Čermák), 46:44 Růžička (Hlusička, Kazatel). Rozhodčí: Polák – Hejduk, Křivský. Vyloučení: 8:10, navíc Bláha (Kladno) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 45:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Verner.
Rytíři Kladno: Cikánek – Čermák, Petráček, Stehlík, Látal, Růžička, Šmíd, Havlíček, Plichta – Melka, Křepelka, Bečvář, Procházka, Valský, Hoffmann, Kazatel, Bláha, Hauer, Kozák, Hlusička.

Komentář

Hosté do utkání doslova vlétli a slavili gólový úspěch už v čase 2:04 po výborné kombinaci Romana Čermáka s Jakubem Valským a střelcem branky Jakubem Hlusičkou – 0:1. Domácí měli mnoho šancí na vyrovnání, hlavně díky velkému počtu vyloučení na straně Kladna. Ani jednu ze čtyř přesilových her v první třetině nedokázali využít a Kladno si v klidu pohlídalo vedení.

V úvodu druhé časti si domácí zahráli minutovou přesilovku pět na tři po faulech Jakuba Šmída a Dominika Stehlíka. Pardubičtí se drželi dlouho v pásmu, ale kladenské obraně v čele s gólmanem se dařilo vzdorovat. Pardubickým se povedlo vyrovnat až v čase 38:12, když puk za záda Lukáše Cikánka poslal Ugo Dobiáš – 1:1. Asistenci si připsal Lukáš Radil.

V závěrečné části se hostům podařilo dostat opět do vedení v přesilové hře po faulu Michala Blažka. O gólový zápis se zasloužil David Růžička, kterému asistovali Jakub Hlusička a Michal Kazatel – 1:2.

Domácí se velmi snažili o vyrovnání, ale výborně chytající Lukáš Cikánek všechny střelecké pokusy a následné dorážky pokryl. Pardubicím nepomohl ani oddechový čas a následná hra bez brankáře a patří jim tedy průběžné třetí místo v tabulce extraligy juniorů.