21.12.2007
Jiří Lalov

Dorost vydřel v derby bod. Denis Kindl vsítil hattrick

Velmi zajímavé utkání dnes zhlédla velká hala ČEZ Areny, kdy v 31. kole dorostenecké extraligy Pardubice přivítaly Hradec Králové. Ten v průběhu zápasu vedl 3:1, ale Pardubičtí dokázali dovést zápas do prodloužení, ve kterém sahaly po dvou bodech. Nakonec mají jen jeden, chybu v obraně totiž potrestal David Bartoš.

Extraliga dorostu, 31. kolo, pátek 21.12.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

3:4p
1:1, 1:2, 1:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 6:21 Kindl (Havlík, Hemský), 33:29 Kindl (Havlík), 59:57 Kindl (Kapec) – 3:20 Šafránek, 23:39 Pánek (Valášek, Matějček), 26:21 Půlpán, 64:42 Bartoš. Rozhodčí: P. Würtherle – Arazimová, Orlický. Vyloučení: 10:12. Využití: 2:1. Diváci: 130. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Hradecký, Procházka, Knotek, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.
Mountfield HK: Alexa – Sobotka, Vaněk, Pištora, Kusák, Karlík, Červený, Pánek, Kopsa – J. Vlček, Šafránek, O. Vlček, Juráň, Macháň, Půlpán, Matějček, Valášek, Flídr, Bartoš, Filip, Reichmann.

Komentář

První obrovskou šanci zápasu si připsal Patrik Lenoch. Jeho střela od modré označkovala tyč a k odraženému puku se dostali dříve domácí, takže nemohl nikdo dorážet. První nebezpečnější akce Lvů skončila gólem. V čase 3:20 vymetl šibenici Štrofovy brány David Šafránek a poslal hosty do vedení – 0:1.

Pardubice odpověděly o tři minuty později. V přesilovce se prosadil Denis Kindl po přihrávce Ladislava Havlíka – 1:1.

Následně zvýšili domácí aktivitu a drželi Hradec pod tlakem. Ke konci úvodní části se začalo zrychlovat tempo a oba týmy si vytvořily dobré šance. Jako první nastřelil konstrukci branky David Flidr. Na druhé straně mohl z protiútoku skórovat Jan Šafář. Jeho pokus Tomáš Alexa pokryl a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé části nastoupili domácí v početní výhodě, protože si jeden z hostů odpykával trest z první dvacetiminutovky. V této přesilovce pálil z otočky do tyče Jan Šafář. Královéhradečtí přesilovku ubránili a v čase 23:39 se dostal do vedení, když dostal puk do brány Václav Pánek po souhře s Ondřejem Matějčkem a Milanem Valáškem – 1:2.

Na dvougólový rozdíl zvýšil Aleš Půlpán po chybě Vojtěcha Štrofa, který nechal projet puk brankovištěm bez povšimnutí a pro hradeckého útočníka to byla snadná pozice – 1:3.

Pardubice se snažily o snížení a případné vyrovnání. Začaly více napadat a častěji střílet. Ve 34. minutě se po přihrávce od Ladislava Havlíka vydal na průjezd celým hřištěm. Jeho povedena akce skončila gólově – 2:3.

Hosté mohli opět odskočit, ale Jan Vlček osamocen před strážcem domácí svatyně se neprosadil.

Do třetí třetiny si domácí zahráli opět přesilovku. Ani tuto šanci nedokázali využít. Ve 48. minutě nedokázal nikdo z domácích poslat touš do brány, i když k tomu měli mnoho příležitostí. Snaha domácích o vstřelení branky neutichala. Hosté však výborně bránili a snažili se dotáhnout utkání do vítězného konce.

To se jim téměř povedlo, ale tři vteřiny před koncem normální hrací doby jim zisk všech bodů vyfoukl Denis Kindl, který se krátce před tím vrátil z trestné lavice, když střelou mezi betony Tomáše Alexy dokonal svůj hattrick a poslal utkání do prodloužení – 3:3.

Nutno podotknout, že závěr zápasu se příliš nepovedl rozhodčímu Pavlu Würtherlemu. Ten sice správně posoudil spornější situace, kdy po zásluze vyloučil Denise Kindla v čase 57:48, a korektně rozluštil další momenty ve hře, které rozlítily i přihlížející.

Na druhou stranu se mu nepodařilo zápas dovést, řekněme, standardně do konce. Určitě měl potrestat Pardubice za několikanásobné pomalé střídání, na královéhradecké straně zase nepotrestal hráčskou lavici za nevybíravé protesty při přerušení hry. Nadávky vedoucího hostujícího mužstva z prostoru trestoměřičů, kde kontroloval ruční časomíru, horem přes plexisklo slyšel celý stadion…

V prodloužení měli puk na hokejkách více hosté. Domácí spíše vyhazovali a snažili se držet puk co nejdále od brány. To se jim do jisté míry dařilo. Dokonce mohli strhnout výhru na svou stranu, ale pokus Marka Hemského skončil na tyči. O výsledku rozhodlo zaváhání Jana Zdráhala v rozehrávce, kterého využil David Bartoš a v čase 64:42 rozhodl utkání ve prospěch Hradce Králové – 3:4.