30.11.2007
Miroslav Mayer, Jan Hrabal

Dorost prováhal dvougólové vedení, prohrál v Českých Budějovicích

Celkem jedenáct branek padlo v utkání 25. kola nejvyšší dorostenecké soutěže v Českých Budějovicích, kam zavítali pardubičtí mladíci. Ti vedli 1:0, 2:1 a 4:2, slibně rozjetý zápas ale nedokázali dovést do vítězného konce. O branky Východočechů se podělili dvakrát Jiří Světlík, Denis Kindl, Lukáš Kapec a Tomáš Kubelka.

Extraliga dorostu, 25. kolo, pátek 30.11.2007, Budvar Aréna

České Budějovice

Dynamo Pardubice

6:5
1:2, 2:2, 3:1
Branky a nahrávky: 8:29 Švihálek (Sumerauer, Vaniš), 34:14 Jáchym (Koren), 38:26 Vaniš (Semrád), 44:47 Vaniš (Jank), 45:25 Zvoník (Heřman), 47:07 Javůrek (Předota) – 7:24 Světlík (Kubelka), 14:02 Kindl (Čáp), 36:49 Světlík (Kubelka, Kindl), 37:12 Kapec (Šafář), 59:16 Kubelka (Zavoral). Rozhodčí: A. Jeřábek – Flegl, Jindra. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 68. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 6:4, 6:5
České Budějovice: Hnízdil – Jank, Heřmánek, Pavlíček, Semrád, Makovský, Jáchym, Předota – Koren, Seidl, Heřman – Sekera, Javůrek, Boška – Vaniš, Sumerauer, Švihálek – Bernat, Zvoník.
Dynamo Pardubice: Štrof (45:25 Barta) - Čáp, Zdráhal, Beneš, Lenoch, Havlík, Semrád, Chaloupka - Kubelka, Kindl, Světlík - Kapec, Šafář, Tomin - Hemský, Nosek, Knotek – Zavoral.

Komentář

Utkání slibovalo drama, protože se střetla mužstva, která jsou vedle sebe v tabulce a mají dokonce stejný počet bodů. Zápas začal svižně. Domácí vyhráli úvodní buly, ale vzápětí ztratili puk a hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho. Podařilo se jim i vystřelit, ale brankář Hnízdil byl na místě.

Ve 3. minutě se hezky po levé straně uvolnil Heřman, dostal se až před brankáře Štrofa, ale i ten si připsal úspěšný zákrok. Skóre se poprvé měnilo v osmé minutě při přesilové hře. Střelu od modré čáry brankář Hnízdil vyrazil, k puku se dostal Kubelka, přihrávkou našel najetého Světlíka a ten dorazil puk do odkryté branky.

O minutu později se do útočné třetiny hostů dostal Vaniš, místo aby jel přímo na branku, udělal kličku do středu hřiště, podařilo se mu vystřelit, jeho lehkou střelu brankář Štrof vyrazil , puku se zmocnil Sumerauer. Jeho bekhendovou střelu dorazil do branky Švihálek. V 15. minutě hosté znovu předvedli, jak se využívají přesilové hry. Při jejich tlaku v útočné třetině se k puku dostal Kindl, vystřelil lehkou střelu z poza obránce a ta skončila v síti.Do konce třetiny se již stav neměnil a tak domácí po první třetině prohrávali 2:1.

Druhá třetina začala vlažně a opatrně. Výjimkou byla šance domácích ve 24. minutě. Obránce Předota ideálně přihrál na modrou čáru na Božku. Tomu puk poskakoval a tak mu nezbylo moc času na zakončení a brankář Štrof puk chytil.

Vyrovnání se domácí dočkali ve 35. minutě. To Koren přihrával do jízdy Jáchymovi a ten jel sám na brankáře. Volil střelu a ta naštěstí pro domácí propadla brankáři Štrofovi do branky. Pak přišly velké chvíle Pardubic. Podařilo se jim opět převzít vedení na svou stranu a to dokonce dvakrát. Nejdříve ve 37. minutě se nejlépe před brankářem Hnízdilem orientoval opět Světlík.

Za 23 vteřin hosté pojistili vedení. Za brankou se k puku dostal Šafář, před brankou viděl najíždějícího Kapce a ten prostřelil domácího brankáře. Domácí se nesložili a hned ve 39. minutě se podařilo snížit. Obránce Předota našel na červené čáře najetého Vaniše a ten svůj nájezd proměnil. Do konce třetiny se hrál rychlý a svižný hokej a skóre po dvou třetinách zůstalo 3:4.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí, kteří svou touhu po vítězství vyjádřili i góly. Podařili se jim to co Pardubicím v druhé třetině a dokonce dali během dvou a půl minuty tři góly. Všechno se začalo ve 45. minutě. Domácí hráli přesilovku a měli stálý tlak. Od modré čáry vystřelil Jank, jeho rána minula branku, ale odrazila se zpět před branku, kde číhal nikým nehlídaný Vaniš a ten dopravil puk do okryté branky.

Za 38 vteřin byli domácí opět před brankářem Štaflem, puk vystřelil Zvoník a jeho střelu tečoval někdo z obránců hostí, ta obloučkem zapadla do branky. To už brankář Štrof nevydržel a dal se vystřídat. Ani nový brankář Bárta, ale dlouho nulu na svém kontě neudržel. Za minutu a půl domácí hosty „dorazili“. Od modré čáry vystřelil obránce Předota, jeho střelu tečoval Javůrek.

Po tomto gólu se vzali hosté oddechový čas a podařilo se jim zastavit tlak domácích. Domácí dále kontrolovali hru a po pěkné střele od modré čáry obránce Semráda zazvonil tyčka branky hostí. O drama se ke konci utkání ještě postarali hosté. Po chybě domácí obrany se k puku dostal Kubelka a svůj samostatný nájezd proměnil. Pardubice ještě zkusily odvolat brankáře a hrát v šesti hráčích v poli, ale domácí je již k ničemu nepustili a vítězství 6:5 udrželi až do konce zápasu.