26.11.2019
Klub

Do Pardubic přichází zkušený útočník Roman Vlach

PARDUBICE – Dynamo posiluje ofenzivu. Ze západu Čech se do Pardubic stěhuje útočník Roman Vlach, který podepsal smlouvu do konce sezony.

Třicetiletý útočník v letošní sezoně odehrál osmnáct utkání za Plzeň. V minulém ročníku oblékal dres Třince, kde odehrál pět utkání, ale nebodoval. Poté se přestěhoval do Karlových Varů a ve 46 utkání nasbíral 22 bodů za sedm branek a patnáct asistencí.

„Potřebujeme doplnit kádr o produktivního hráče. Romana znám z jeho působení v Karlových Varech, kde se mu dařilo. Věřím, že pomůže vnést do našeho útoku oživení a najde své uplatnění i v přesilových hrách. K týmu se připojí před čtvrtečním tréninkem,” uvedl k nové posile sportovní manažer klubu Jaromír Kverka.

Roman Vlach je odchovancem zlínského hokeje. S hokejem nezačínal v rodném Zlíně, ale ve finském Joensuu, kde působil jeho otec Rostislav Vlach. V roce 2007 se se zlínskými juniory probojoval do finále, kde nakonec prohráli. O rok později už nastupoval za tamější áčko a odehrál patnáct utkání. Ve svém mateřském klubu působil až do sezony 2011/2012.

V té další odešel na hostování do Liberce, ale sezonu dohrával v Karlových Varech. Následující ročník nasbíral dvaatřicet bodů za sedmnáct branek a patnáct asistencí a dostal se na druhé místo v klubovém bodování. Po vydařeném ročníku se vracel zpátky do Zlína, kde strávil další dvě a půl sezony. V půlce sezony se stěhoval do Olomouce a poté do Třince se kterým vybojoval stříbro.

V minulé sezoně se přesunul od Ocelářů do Karlových Varů. Do Dynama přišel z Plzně, kde působil od začátku sezony 2019/2020.