11.09.2019
Klub

Corey Locke na vlastní žádost končí v Dynamu a ukončuje profesionální kariéru

PARDUBICE — Pardubický útočník Corey Locke se ještě před startem sezony rozhodl ukončit své působení ve Východočeském klubu a zároveň i svou hokejovou kariéru. Do Pardubic přišel letos v červnu a odehrál osm přípravných utkání.

„Po několika týdnech přemýšlení, jsem se nakonec z rodinných důvodů rozhodl skončit s profesionálním hokejem. Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí, které jsem musel učinit. Během letní přípravy jsem si uvědomil, že bych nemohl Dynamu pomoci, tak jak jsem to dělal v jiných klubech během své kariéry. Jsem přesvědčen, že mé rozhodnutí bude pozitivní pro klub i mojí rodinou a také poskytne příležitost jiným hráčům hrát za Dynamo,“ uvedl pětatřicetiletý útočník a doplnil: „Přeji Dynamu hodně štěstí v nové sezoně, v kabině je skvělá parta, která může dosáhnout na skvělý výsledek.“

Corey Locke byl draftován v roce 2003 ve čtvrtém kole Montrealem po sezoně, v níž v OHL nasbíral 189 kanadských bodů v 89 duelech. V nejslavnější lize světa nastoupil k devíti utkáním. Úspěšný byl v AHL, v níž dvakrát vyhrál Calder Cup a šestkrát si zahrál utkání hvězd. V American Hockey League nastoupil dohromady k 705 utkáním, vstřelil v nich 208 branek a na dalších 421 přihrál. Od roku 2012 působí v Evropě, o rok později pomohl Eisbärenu Berlin k vítězství v německé nejvyšší soutěži, předloni v Linci byl nejproduktivnějším hráčem celé EBEL ligy a vloni v ní posbíral nejvíce nahrávek.

„Byla to pro mě překvapivá informace, počítali jsme s ním na pozici druhého centra i do přesilovek. Coreyho argumentům nicméně rozumím a přeji mu v jeho budoucím životě vše dobré. S nastalou situací samozřejmě budeme pracovat a věřím, že přivedeme adekvátní náhradu,“ okomentoval jeho rozhodnutí generální ředitel HC Dynamo Pardubice Martin Sýkora.