04.09.2019
Klub

Dynamo se připravuje na svoji 70. sezonu v extralize

PARDUBICE — Hokejový klub HC Dynamo Pardubice se připravuje na svoji 70. sezonu v nejvyšší hokejové soutěži. Pardubičtí hokejisté mají za sebou těžký ročník, do toho nového vstupují s pokorou a zároveň i s odhodláním. Mohou se spolehnout na své příznivce, kteří si koupili více než čtyři tisíce permanentek. Ostrý start čeká na Dynamo v pátek 13. září na ledě BK Mladá Boleslav a hned v neděli 15. září přivítá na svém ledě hokejisty z Karlových Varů.

Na domácí zápasy, nově do enteria areny, jezdí pravidelně řada fanoušků i ze vzdálenějšího okolí. V minulém ročníku navštívilo domácí zápasy 7285 diváků, čtyřikrát byla aréna zcela vyprodána.

“Jsem velmi rád, že Enteria se stala partnerem arény a Chládek a Tintěra Pardubice bude novým hlavním partnerem Dynama. Je to pro nás na jednu stranu závazek a na druhou stranu i pozitivní zpětná vazba, že cesta po které jdeme je správná,” řekl generální ředitel a předseda představenstva HC Dynamo Pardubice Mgr. Martin Sýkora.

Předseda představenstva společnosti Enteria Ing. Martin Havelka ke spolupráci dodal, “jsme český stavební holding a stavíme po celé České republice, ale sídlo máme stále v Pardubicích. Chtěli jsme se proto spojit s dobrou značkou, která něco znamená. Snažíme se vytvářet podmínky ve firmě i hokeji a chceme, aby Dynamo šlo směrem kupředu.”

Před letošní sezonou došlo k výrazné obměně kádru. Tým opustilo sedm hráčů: Miloš Bubela (HC ’05 iClinic Banská Bystrica), Luboš Horký (HC Kometa Brno, konec hostování) , Jan Kloz (ČEZ Motor České Budějovice), Rostislav Marosz (Bílí Tygři Liberec), Petr Sýkora (HC Stadion Vrchlabí), Marek Trončinský (neznámo kam) a Tomáš Vondráček (HC Energie Karlovy Vary).

Pardubický dres budou naopak nově oblékat: Michal Ivan (Drummondville Voltigeurs), Denis Kindl (HC Škoda Plzeň), Jan Kolář (Amur Chabarovsk), Robert Kousal (Brynäs IF), Martin Látal (BK Mladá Boleslav), Corey Locke (EHC LIWEST Black Wings Linz), Sébastien Piché (HC Verva Litvínov), Jakub Štěpánek (HC Slovan Bratislava) a Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera). Kapitánem nadále zůstává Tomáš Rolinek.

“Povedlo se nám přivést do Dynama kluky, kteří v Pardubicích vyrostli. Musíme dál pracovat, za úspěch budeme považovat postup do playoff,” řekl sportovní manažer Jaromír Kverka.

Ke změnám došlo i v realizačním týmu, asistentem trenéra se nově stal Radek Bělohlav a na pozici druhého asistenta se vrátil Otakar Janecký. Brankáře od letošní sezony bude trénovat Pavol Rybár. Ve snaze zajistit co nejoptimálnější přechod hráčů z juniorského do dospělého hokeje se Dynamo rozhodlo spolupracovat s prvoligovou Kadaní. V severočeském klubu již nyní působí čtveřice pardubických hokejistů.

Během přípravného období Dynamo sehraje deset utkání z toho osm už má za sebou. Během léta se Pardubice zúčastnily dvou přípravných turnajů. Na Mountfield Capu obsadily 4. místo. Na druhém ročníku Memorialu Zbyňka Kusého prohrály v semifinále s Košicemi a skončily tak na druhém místě. Minulý týden se Dynamo vydalo do Berlína k dalšímu přátelskému zápasu a nyní ho ho ještě utkání v Jihlavě a v sobotu 7. září domácí odveta doma proti Eisbären Berlin. “Sezóna byla dlouhá a táhla se nám až do konce dubna, proto jsme tomu museli stanovit jiný harmonogram letní přípravy. Rozhodli jsme se dodržet měsíční pauzu, aby si hráči co nejvíce odpočali. Poté už jsme začali s přípravou na plno včetně soustředění v Krkonoších. Děláme vše proto, abychom byli 13. září připraveni na nový ročník,” okomentoval průběh letní přípravy hlavní trenér Ladislav Lubina.

V této sezoně Dynamo Pardubice slaví 70 let mezi elitou a proto se celým ročníkem bude prolínat motiv se “70”. Stejné logo bude i na dresu a bude vidět po celých Pardubicích.

Prodej permanentek byl ukončen k 30. srpnu 2019 a nyní evidujeme 4295 prodaných permanentek. V nejbližší době se začnou prodávat jednotlivé vstupenky. Vzhledem ke stálému zájmu o permanentky se zatím budou prodávat pouze dvě domácí utkání. Ceny vstupenek na nadcházející sezonu zůstávají stejné.

Na nadcházející sezonu si Dynamo připravilo také několik novinek. Výraznou proměnou díky Rozvojovému fondu Pardubice prošla enteria aréna, kde byly namontovány nové mantinely, oproti těm předcházejícím jsou pružné, čili odpovídají nejnovějším bezpečnostním standardům pro pořádání mezinárodních hokejových utkání. Pružné mantinely jsou navíc šetrnější vůči zdraví hráčům. Během utkání se fanoušci mohou těšit na zábavný program na multifunkční kostce a zcela nový hudební podkres.