03.09.2019
Klub

Dynamo blahopřeje Petru Čáslavovi ke čtyřicátinám

PARDUBICE — Krásné životní jubileum v úterý slaví bývalý pardubický obránce a reprezentant Petr Čáslava. Kolínský rodák spjal svou bohatou a úspěšnou kariéru nejvíce s Pardubicemi, mistr světa z roku 2010 odehrál za národní tým 201 utkání.

„Jménem Dynama přeji Petru Čáslavovi vše nejlepší k jeho dnešním kulatým narozeninám, hlavně pevné zdraví a štěstí v osobním životě. Petr ve své kariéře dosáhl na řadu mezinárodních úspěchů, pro mě zůstane ale vždycky nejvíc pardubickým hokejovým patriotem,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Petr Čáslava přišel do Pardubic v dorostu, ke svému prvnímu zápasu za A mužstvo v naší nejvyšší soutěži nastoupil již v sezoně 1997/1998, do kádru nabitého týmu se natrvalo propracoval o pět let později a stal se oporou jeho defenzívy.

Ve stříbrné sezoně 2002/2003 nasbíral dohromady včetně play off 25 bodů v hodnocení účasti na ledě, o dva ročníky později byl důležitým členem mistrovské party, která po šestnácti letech vrátila do Pardubic zlatou radost a zaplnila i Pernštýnské náměstí. Extraligový medailový hattrick zkompletoval v roce 2007.

Fyzicky skvěle disponovaný zadák se začal prosazovat i v národním týmu, hrál na osmi mistrovstvích světa, v roce 2010 mohl pozvednout pohár pro světového šampiona, o dvě léta později byl zase vybrán mezi tři nejlepší hráče českého výběru.

Petr Čáslava za sebou zanechal výraznou stopu rovněž v Kontinentální hokejové lize. Za Severstal Čerepovec hrál prvně ještě v tehdejší Superlize v sezoně 2007/2008, v KHL nastoupil mezi léty 2010 až 2014 dohromady k 217 utkáním a vybudoval si patřičný respekt mezi soupeři.

Závěr své profesionální kariéry strávil v Pardubicích, dodržel svůj slib před odchodem do zahraničí, že se vrátí, aby svému klubu pomohl vychovat další výborné hráče. V Dynamu se nyní stará o rozvoj mládežnického hokeje, nově hraje druhou ligu v dresu Dvora Králové nad Labem.