17.08.2019
Jan Hrabal

Jan Mandát: Byli jsme nabuzení, moc jsme chtěli vyhrát

PARDUBICE — Jedním z hráčů, kteří nastoupili ke všem třem utkáním Memoriálu Zbyňka Kusého, byl také útočník Jan Mandát. V závěru finálového duelu snižoval na 2:3 z pardubického pohledu, Dynamo ale v souboji s Košicemi na srovnání nedosáhlo a stejně jako vloni skončilo na domácím turnaji druhé.

Košice vyhrály 5:3. „Neměli jsme dobrý vstup do utkání, všude jsme byli o krok později, nebyli jsme rychlí na puku. Až první desetiminutovka ve třetí třetině byla naším nejlepším úsekem v zápasu. Zkrátka nám to ujelo, ke konci jsme dotahovali, ale to už bylo pozdě,“ ohlédl se za utkáním útočník Dynama.

Na polovinu srpna viděla takřka čtyřtisícová návštěva zápas v hodně slušném tempu, což v přestávkovém rozhovoru ocenil také trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha, jenž si vrchol Memoriálu Zbyňka Kusého nenechal ujít.

„Zápas byl výborný, diváci se bavili, hrálo se docela rychle. Hráli jsme v nějaké únavě, přece jen tři týdny nejsou naše tréninky úplně nejlepší. Odvedli jsme dobrou práci, ale stále je na čem pracovat,“ prohlásil Jan Mandát.

Po většinu zápasu Pardubice dotahovaly. „Když jsem vstřelil gól na 2:3, byli jsme nakoplí a věřili, že nám to tam opět spadne. Odvolali jsme brankáře, inkasovali jsme, pokračovali jsme v power play a zase snížili. Naše víra v alespoň vyrovnání byla ještě větší, ale bohužel to nevyšlo,“ vrátil se k poměrně dramatickému závěru. V poslední pětiminutovce padlo po dvou brankách na každé straně, Dynamo inkasovalo vždy při hře bez brankáře.

„Chtěli jsme vyhrát. Před zápasem jsme byli v kabině hodně nabuzení. Přece jen zvítězit na domácím turnaji je něco speciálního. Mrzí nás to, ale stále je to pouze příprava a my se musíme dívat směrem k prvnímu utkání v extralize,“ prohlásil třiadvacetiletý křídelník.

Druhý ročník pardubického turnaje nabotnal, podle rodáka z Jihlava bylo rozšíření počtu účastníků správným počinem. „Memoriál Zbyňka Kusého je skvělým turnajem. Sešli se tu skvělí soupeři, oproti loňsku hrálo šest mužstev, podle mě rozdělení do dvou skupin je i lepší. Hráli jsme s Hradcem Králové a s Chabarovskem, se kterým se jen tak nepotkáme,“ poznamenal.

Nyní ale vyhlíží volný víkend. „Sobotu spíše proležím, v neděli určitě zvolím aktivní formu regenerace, stavím se na stadionu a protáhnu se v posilovně, protože v pondělí jdeme opět na led a bude to potřeba,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.