14.08.2019
Jan Hrabal

Memoriál pokračuje, Dynamo vyzve od sedmi večer Amur

PARDUBICE — Posíleni vysokou výhrou nad Hradcem Králové vyhlíží hokejisté Pardubic dalšího náročného soupeře na Memoriálu Zbyňka Kusého. Dynamo zaútočí v duelu s Amurem Chabarovsk na potvrzení prvního místa ve skupině, úvodní buly atraktivního duelu bude vhozeno v 19.00 hodin. O čtyři hodiny dříve vstoupí do turnaje Košice, a to soubojem s Admiralem Vladivostok.

Memoriál Zbyňka Kusého

Rozpis Memoriálu Zbyňka Kusého v Pardubicích

  • Středa 14. srpna 2019
    15.00 hodin: HC Košice – Admiral Vladivostok
    19.00 hodin: HC Dynamo Pardubice – Amur Chabarovsk
  • Čtvrtek 15. srpna 2019
    19.00 hodin: Orli Znojmo – HC Košice
  • Pátek 16. srpna 2019
    15.00 hodin: Amur Chabarovsk – o umístění
    19.00 hodin: HC Dynamo Pardubice – o umístění

Čtyřbranková kanonáda ve třetí třetině nasměrovala úterní východočeské derby jasně na pardubickou stranu. Dynamo si výhru nad rivalem nenechalo vzít, ba ji navýšilo a potvrdilo v samostatných nájezdech. Čtyřbodový zisk znamená posun červenobílých na první pozici v průběžné tabulce.

„Byl to náš první zápas, povedla se nám první třetina a od ní se odvíjelo pokračování. Hráče jsme po druhé museli trochu srovnat, neboť ta se nám tolik nepovedla a nebyli jsme produktivní. Přestali jsme dohrávat souboje a Mountfield nás jednou potrestal,“ ohlédl se za povedeným představením asistent trenéra Radek Bělohlav.

Pardubice vyhrály 7:2, tři góly vsítili v závěrečné části hry. „Ve třetí třetině jsme se chtěli vrátit k aktivní hře. Stále je to příprava, kluci mají pokyny ohledně obrany středního pásma a další. Jsme rádi, že jsme v závěrečné třetině vstřelili další tři branky,“ poznamenal.

„Kluci byli natěšení, jednalo se o první zápas, navíc jsme hráli derby. Měli jsme o co hrát a i když jsme hráli na tři pětky, tak kluci vydrželi hrát v tempu. Dali jsme sedm gólů, něco se tedy určitě povedlo. Naopak hned ráno budeme na tréninku pokračovat v pár věcech, které se nám nepovedly. Po vítězství se bude lépe trénovat. Přejeme si, aby hráči rychle zregenerovali, vyspali se pořádně, neboť ráno je čeká další trénink a večer zápas,“ řekl Radek Bělohlav.

Ve středu 14. srpna 2019 se Pardubice utkají s Chabarovskem. „Sestavu proměníme, budeme hrát na čtyři pětky. Pokračujeme dál v přípravě! Máme kluky, kteří bojují o sestavu, všichni mají o co hrát. Budeme se snažit vyhrát! Taky nám jde o to, abychom se připravili na sezonu, tedy posunuli se dál v naší hře a ukázali si věci, které máme natrénované,“ prohlásil.

Na první duel Dynama dorazilo do pardubické arény 4249 fanoušků, tedy nejvyšší návštěva v historii Memoriálu Zbyňka Kusého. „Máme parádní soupeře, nejradši bychom hráli proti všem. Derby je derby, ruské týmy také táhnou. Přijde-li nejméně stejná návštěva na utkání s Hradcem Králové, bylo by to fajn!“ doplnil Radek Bělohlav.

Aktuálně z chabarovské kabiny

Amur vstoupil do Memoriálu Zbyňka Kusého již v pondělí, kdy nastoupil v Hradci Králové. Chabarovsku se toto utkání pranic nepovedlo, po první třetině prohrával o pět branek, konečný rozdíl byl ještě o dvě trefy vyšší.

Díky výhře po samostatných nájezdech může ale celek z Kontinentální hokejové ligy pomýšlet na vítězství ve skupině, a to v případě výhry v základní hrací době potvrzené v nájezdech. Dynamu stačí k prvenství a postupu do finále jakýkoliv bodový zisk.

Zápas Pardubice–Chabarovsk je jistě velkým lákadlem pro hráče i fanoušky. Právě v Amuru působil v posledních dvou sezonách navrátilec Jan Kolář, naopak dres s tygrem na hrudi oblékají bratři Tomáš a Hynek Zohornové či reprezentační obránci Michal Jordán a Ondřej Vitásek. Střelám Dynama bude možná čelit brankář Marek Langhamer.

Prodej vstupenek na Memoriál Zbyňka Kusého

Pokladny arény jsou v den utkání otevřeny od 13.00 do 19.00 hodin. Prodej permanentek bude ukončen již v 18.00 hodin, poté budou v prodeji pouze vstupenky na večerní duel HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK.

Vstupenky jsou v prodeji jako denní, tedy platí na obě utkání. Cena lístků k sezení je 120 korun, k stání 60 korun. Držitelé hracích karet do Sportovního parku Pardubice a majitelé permanentek klasik mohou na pokladnách haly uplatnit padesátiprocentní slevu. Veškeré informace o prodeji vstupenek na Memoriál Zbyňka Kusého naleznete zde.

Nejjednodušší je nákup vstupenek přes aplikaci ONLINE VSTUPENKY.

Majitelé poukazů na permanentky extra mají vstup zdarma poté, co si vyzvednou své volné vstupenky v aplikaci nebo na pokladnách. Více informací zde.

Druh Běžné vstupné Zlevněné vstupné
Sezení 120 korun 60 korun
Stání 60 korun 30 korun

Sestavy z minulého utkání

Klub Sestavy
HC Dynamo Pardubice Štěpánek – Zdráhal, Eklund, Holland, Kolář, Nedbal, Mikuš – Kusý, Kousal, Tybor – Hovorka, Locke, Rolinek – Mandát, Poulíček, Látal – Kuťák.
Amur Chabarovsk Langhamer (9:12–20:00 Kiseljov) – Vasiljev, Jordán, Korobov, Vitásek, Korjagin, Kondratěv, Kamalov, Turbin – H. Zohorna, T. Zohorna, Gorškov – Rudenkov, Rasskazov, Fajzullin – Golubev, Kapiturov, Jazkov – Železkov, Kuzněcov, Boltanov.

Představení soupeře

Amur Chabarovsk

Amur Chabarovsk

Oficiální název klubu: Amur Chabarovsk
Adresa: Dikopolcevova 12, 680 013 Chabarovsk

Internetové stránky: www.hcamur.ru
E-mail: hc_amur@bk.ru
Telefon: +7 4212 427 010 

Rok založení klubu: 1966
Klubové barvy: modrá, oranžová a bílá
Kapacita stadionu: 7100 míst
Mistr ligy: nikdy
V nejvyšší soutěži: v sezoně 1993/1994 a od roku 2013
Názvy klubu: 1966 – SKA Chabarovsk, 1966 – Amur Chabarovsk

Generální manažer: Alexandr Filipenko
Hlavní trenér: Alexandr Vjačeslovič Guljacev
Asistenti trenéra: Pavel Viktorovič Torgajev a Alexandr Leonidovič Judin

Hráli v týmu soupeře

Klub Hráči
HC Dynamo Pardubice Jan Kolář.
Amur Chabarovsk Marek Langhamer, Hynek Zohorna a Tomáš Zohorna.