07.08.2019
Jan Hrabal

Petr Antoníček: Hrát derby je skvělým zážitkem!

HRADEC KRÁLOVÉ — Druhé derby v krátkém časovém sledu odehrál pardubický útočník Petr Antoníček. To juniorské před týdnem ve čtvrtek zůstalo nedohrané, v tom seniorském v rámci Mountfield Cupu se omlazený tým Dynama snažil, rivalovi podlehl 2:4.

„Bylo to úplně jiné utkání než před týdnem, kdy jsme tu hráli s juniorkou. Mezi dospělými to bylo rychlejší, přišel skoro plný dům, užil jsem si to,“ řekl po skončení utkání vytáhlý útočník.

Prvního srpna zůstala kvóta šedesáti minut nenaplněna, trenéři Dynama odvolali mužstvo ze zápasu v čase 55:38. „Hradec hrál nečistě, když jsme se prali, chodili do bitky dva na jednoho, byly tam škaredé fauly, tak trenéři rozhodli o tom, že raději zápas ukončíme, abychom se náhodou zbytečně nezranili,“ vysvětlil osmnáctiletý útočník.

Na závěrečné utkání Mountfield Cupu dorazilo do ČPP Areny 3530 fanoušků. „Bylo to skvělé, parádní zážitek! Hráli jsme před skoro plným hledištěm. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát za áčko Pardubic a rovnou derby proti Hradci Králové. Před zápasem jsem byl trochu nervózní, ale postupem času to upadalo a dostal jsem se do toho,“ pousmál se odchovanec prostějovského hokeje.

Pardubice, které nastoupily s řadou juniorů, bojovaly o bod až do samého konce. „Měli jsme nějaké šance, dvě tři ‚gólovky‘ jsme si vypracovali, podle mě nám chyběla rychlejší střelba, při troše štěstí by nám to tam mohlo padnout,“ nechal se slyšet.

„Musím vše dělat poctivě a rychleji. Je nutné se na každý moment stoprocentně soustředit. Je pro mě velkou motivací, už vloni jsem takhle nakoukl do prvního mužstva Dynama. Musím pracovat, abych se do áčka dostal,“ pokračoval Petr Antoníček pro klubový YouTube kanál.