29.9.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Junioři přestříleli Sarezu, přesto po nájezdech prohráli

Smolné utkání sehráli junioři HC Pardubice. Svého soupeře – Sarezu Ostrava – dnes přestříleli v poměru 54:28, přesto brali jen bod za remízu v základní hrací době. Stejně jako včera podlehli svému soupeři po samostatných nájezdech. Ostravané se dostali do vedení, ale ve 34. minutě po mohutném tlaku domácích srovnal Karel Sodomka. Hosté ale v rozmezí 9 sekund (!) na počátku třetí třetiny získali vedení 3:1, ale Východočeši zvládli srovnat. Ve 46. minutě snižoval Petr Nykl a 8 vteřin (!) před koncem řádné hrací doby při power play vyrovnal Michael Paučin. Prodloužení branku nepřineslo, v následných nájezdech se stejně jako včera trefil pouze Jan Semorád.

Extraliga juniorů, 10. kolo, sobota 29.9.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Poruba

3:4sn
0:1, 1:0, 2:2 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 33:59 Sodomka (Buchtele), 45:44 Nykl (Semorád, Paučin) 59:52 Paučin (Semorád) – 14:33 Šofer (Kopáč), 41:10 Hanke (Kasalík), 41:19 Kopáč (Šofer), rozhodující samostatný nájezd Belanec. Rozhodčí: Jeřábek – Potůček, Plch. Vyloučení: 4:9, navíc Dobiáš, Drtina – Vajda, Mocek 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 54:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 3:4.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Bláha, Paučin, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Semorád.
Poruba: Hanuska – Suchý, Měkýš, Pindur, Vajda, Poláček, Mikulík, Lyčka – Šofer, Mocek, Kasalík, Belanec, Adámek, Kotala, Hanke, Kopáč, Jelšík, Vajda, Široký.

Komentář

Do první šance se dostal hned ve 2. minutě dostal Jaroslav Kopáč, když se snažil překonat střelou z otočky domácího gólmana. O dvě minuty později se do nájezdu sám na brankáře dostal Ugo Dobiáš. Svou střelou připraveného brankaře nepřekvapil. Dobiáš se nacházel u další šance domácích. Zpětnou přihrávkou našel Ladislava Jindřicha, který se z mezikruží neprosadil.

Hrálo se velmi dlouho bez přerušení. V 9. minutě se domácí usídlili v útočném pásmu, ale skórovat se jim nepodařilo. Ve 13. minutě se dostal další domácí hráč sám před gólmana, ale ani on se neprosadil. Velmi nebezpečnou šanci si vytvořili hosté, když nahrával Ivo Jelšík do brankoviště. Michal Adámek svou příležitost nevyužil.

Skóre se měnilo až v čase 14:33, když se prosadil Jiří Šofer, kterému asistoval Kopáč – 0:1. Svůj náskok mohla Sareza zvýšit, když se v 17. minutě hnali tři na jednoho. Šofer ale na přihrávku do jízdy nedosáhl a do šaten se tedy odcházelo za stavu výhodnějšího pro hráče Ostravy.

Druhou třetinu začali aktivněji domácí. Ve 22. minutě mohl srovnat Marek Drtina. Jeho střela z úhlu se za záda gólmana nedostala. O dvě minuty později se výborně zorientoval před bránou Tomáš Bláha, jeho střela jen těsně minula branku.

Hrál se velmi rychlý a vyrovnaný hokej, který přinesl pár šancí, ale ani jedna neskončila gólem. Pardubice srovnaly až v čase 33:59, když Buchteleho střílenou přihrávku tečoval těsně pod víko Karel Sodomka – 1:1.

Domácí začali hrát ještě aktivněji a měli hodně příležitostí jak se dostat do vedení. Asi největší byla šance Kousala, když prudkou střelou od modré nastřelil tyč.

Hned na začátku třetí třetiny dala Sareza dva slepené góly. Ten první v čase 41:10. Michal Kasalík nahrával zpoza brány zpětnou přihrávku na Martina Hankeho, který se prudkou střelo z bezprostřední blízkosti nemýlil – 1:2.

O devět vteřin (!) později se po rychlém úniku a přesné asistenci Jiřího Šofera prosadil přesnou střelou Jaroslav Kopáč – 1:3.

Když už to vypadalo, že se domácí nezvednou, dokázali náskok Sarezy stáhnout. V čase 45:44 se před bránou nejlépe zorientoval Petr Nykl a doklepl puk, který vyrazil gólman po střelách Jana Semoráda a Michaela Paučina – 2:3.

Po tomto gólu se hráči Sarezy snažili udržet pro ně příznivější skóre, což se jim dlouhou dobu dařilo. Vše nasvědčovalo tomu, že si hosté odvezou tři body. To ovšem nechtěl připustit Michael Paučin, který dorazil puk za brankovou čáry přesně osm vteřin před koncem základní hrací doby – 3:3. Asistenci si připsal Jan Semorád.

Zápas dospěl do prodloužení. Oba týmy hrály velmi opatrně a ze zajištěné obrany. Asi největší šanci prodloužení si připsal Ivo Jelšík, když z otočky napálil pardubickou brankovou konstrukci.

V prodloužení se tedy nic zásadního nestalo a na řadu přišly nájezdy. Jako první jel Jan Semorád a svůj úkol splnil na jedničku, když se prosadil díky povedenému bekhendovému blafáku.

Za Sarezu se první k nájezdu postavil Jiří Suchý. On ale přestřelil. Náskok domácích mohl zvýšit Ladislav Jindřich. Jeho pokus se štěstím vytáhl gólman hostí. Jaroslavu Kopáčovi se nájezd proměnit podařilo a jelo se zase od nuly.

Michael Paučin neproměnil. K poslednímu nájezdu se postavil Michal Belanec. Proti jeho střele taháčkem do šibenice neměl Filip Landsman šanci. Sareza si odvezla z Pardubic dva body, i když domácí byli na střely jasně aktivnější.