30.06.2019
Jan Hrabal

Arénu zdobí nové pružné mantinely

PARDUBICE — Mezi arény s nejlepšími podmínkami pro lední hokej se během léta zařadí ta pardubická. Největší mimopražský hokejový stadion prochází v těchto dnech další modernizací, která spočívá ve výměně mantinelů.

Nové mantinely jsou již skoro namontovány, oproti těm předcházejícím jsou pružné, čili odpovídají nejnovějším bezpečnostním standardům pro pořádání mezinárodních hokejových utkání. Pružné mantinely navíc jsou šetrnější vůči zdraví hráčům. Podobné mantinely jsou již namontovány například v pražské O2 areně.

„Vážíme si každé investice Rozvojového fondu Pardubice do arény, v níž trénují naše mládežnická družstva a hrajeme v ní nejen extraligová utkání. Díky instalaci pružných mantinelů bude více chráněno zdraví hráčů. Nové mantinely jsou zhruba o deset centimetrů nižší, výrazně zlepší tedy výhled fanouškům v prvních řadách při sledování hokejových utkání. Děkujeme vlastníku haly za tuto několikamilionovou investici, která zlepší parametry haly,“ uvedl generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Fandové by mohli poprvé „vidět v akci“ nové mantinely v pondělí 5. srpna 2019, kdy Dynamo hostí v rámci Mountfield Cupu doma Spartak Moskva, nebo na Memoriálu Zbyňka Kusého od úterý 13. srpna 2019.

Fotogalerii nově instalovaných mantinelů si můžete prohlédnout zde.