06.06.2019
Jan Hrabal

Na Memoriálu Zbyňka Kusého se představí šestice klubů

PARDUBICE — Extraligová sezona sice začíná až v pátek 13. září 2019, pardubičtí fanoušci si budou moci užít výborný hokej opět i o letních prázdninách. Dynamo chystá v rámci Sportovního parku Pardubice druhý ročník kvalitního turnaje, který opět přinese vynikající obsazení. Memoriál Zbyňka Kusého se uskuteční ve třetím srpnovém týdnu.

Příznivci nejkrásnější kolektivní hry uvidí na Memoriálu Zbyňka Kusého v akci kromě domácího Dynama Pardubice také Admiral Vladivostok, který se v ČSOB Pojišťovna ARENĚ představil také vloni, dále pak Amur Chabarovsk, HC Košice, Orli Znojmo a Mountfield HK. Ano, prestižní turnaj nám nabobtnal!

„Memoriál Zbyňka Kusého na sebe upozornil již při svém prvním ročníku vysoce profesionálním zorganizováním. Se vší odpovědností přistupujeme k přípravám druhého ročníku, jsme rádi, že se nám podařilo turnaj rozšířit a že o něj panuje zájem mezi evropskými kluby,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Dynama Martin Sýkora.

Proměnou projde herní systém turnaje, který nově bude rozdělen do dvou skupin, po jejichž skončení se týmy ve třetích zápasech utkají jimi napříč o celkové umístění. První se střetne prvním o celkové vítězství na turnaji, druhý s druhým o třetí místo a třetí se třetím o páté. První ročník turnaje si nenechalo ujít v součtu přes dvanáct a půl tisíce fanoušků. Vedení klubu věří, že rozšířený formát ještě více zvýší atraktivitu letního klání mezi fanoušky.

„Na přání účastníků tak zachováme počet tří utkání, nově bude mít turnaj vrchol v podobně přímého souboje o celkové umístění. Věřím, že tuto úpravu ocení fanoušci a v hojném počtu navštíví atraktivní souboji memoriálu,“ pokračoval šéf klubu s tím, že královéhradecký klub bude hrát svá utkání vyjma derby ve své ČPP aréně.

Součástí Memoriálu Zbyňka Kusého bude stejně jako v minulém roce atraktivní doprovodný program. „Rádi přivítáme v ČSOB Pojišťovna ARENĚ rodiny s dětmi, aby si během letních prázdnin mohly užít také atraktivní hokej. Všichni se na memoriál těšíme,“ doplnil Martin Sýkora směrem k blížícímu se turnaji.

Rozpis turnaje

Skupina A Skupina B
HC Dynamo Pardubice (CZE) Orli Znojmo (CZE)
Mountfield HK (CZE) HC Košice (SVK)
Amur Chabarovsk (RUS) Admiral Vladivostok (RUS)

Rozpis turnaje

Datum Skup. Domácí Hosté Začátek Místo
Pondělí 12. srpna A Mountfield HK Amur Chabarovsk 18.00 ČPP arena
Úterý 13. srpna B Admiral Vladivostok Orli Znojmo 15.00 ČSOB Pojišťovna ARENA
A HC Dynamo Pardubice Mountfield HK 19.00 ČSOB Pojišťovna ARENA
Středa 14. srpna B HC Košice Admiral Vladivostok 15.00 ČSOB Pojišťovna ARENA
A HC Dynamo Pardubice Amur Chabarovsk 19.00 ČSOB Pojišťovna ARENA
Čtvrtek 15. srpna B Orli Znojmo HC Košice 19.00 ČSOB Pojišťovna ARENA
Pátek 16. srpna Amur Chabarovsk ??? 15.00 ČSOB Pojišťovna ARENA
Mountfield HK ??? 18.00 ČPP arena
HC Dynamo Pardubice ??? 19.00 ČSOB Pojišťovna ARENA