28.05.2019
Jan Hrabal

Dynamo pokračuje ve skládání kádru pro nový ročník

PARDUBICE — Před dvěma týdny se funkce sportovního manažera Dynama ujal Jaromír Kverka. Se svými spolupracovníky v těchto dnech pracuje hlavně na složení A týmu pro novou sezonu. „Nyní řešíme v první řadě složení realizačního týmu, podepisujeme nové a prodlužujeme smlouvy se stávajícími hráči,“ říká sedmačtyřicetiletý šéf sportovního úseku Dynama.

Krátce po nástupu do funkce potvrdil Ladislava Lubinu v roli hlavního trenéra. „V tuto chvíli hledáme asistenty pro něj. Máme vytipovaných několik jmen, v těchto dnech jednání probíhají, nechceme se příliš unáhlit, ale na druhou stranu chceme mít tento tým co nejdříve pohromadě. Dále hledáme nového trenéra brankářů, poté by měl být náš realizační tým kompletní,“ informoval Jaromír Kverka.

Letní přípravu vede hlavní kouč ve spolupráci s Petrem Čáslavou. „Mám velikou radost z toho, jak se Petr do přípravy zapojil. Práce je hodně, já se nyní stoprocentně věnuji administrativě a doplnění týmu,“ přiblížil hlavní náplň svého nynějšího programu.

Jaromír Kverka krátce po nástupu do funkce řekl, že se potřebuje na několik dní zavřít do společné kanceláře s hlavním trenérem a vše nastavit. „Jsme s Láďou na stejné vlně!“ radostně prohlásil.

„Za nastavenou spolupráci jsem rád, Láďa má jasnou vizi a představu, jak chce mužstvo vést. Podle mého názoru je jedinou správnou cestou, že mužstvo musí být dobře charakterově postavené. Nebudeme mít finanční prostor přivést velké hvězdy, ale my se chceme odrazit od každodenní poctivé práce, kterou Láďa vyžaduje,“ pokračoval sportovní manažer.

Čtyři nové podpisy

V těchto dnech probíhá řada jednání s agenty hráčů stávajícího kádru. Nové smlouvy s Dynamem podepsala čtveřice hráčů. Jaromír Kverka ubezpečuje, že další jednání zejména s těmi mladšími probíhají a vyvíjí se pozitivním směrem.

Novou smlouvu podepsal Jan Zdráhal. „Honza uzavřel kontrakt na dva roky. Vrátil se do Pardubic v průběhu minulé sezony, trenéři jsou s ním spokojeni, jsem rád, že se to podařilo dotáhnout,“ poznamenal na adresu průměrně druhého nejvytíženějšího hráče stávajícího kádru z minulé baráže.

Fanoušci uvidí v pardubickém dresu také Matouše Kratochvila. „Také on pokračuje v Dynamu po jednoznačné shodě s trenéry. Ladislav Lubina jej považuje za platného hráče s potenciálem do budoucna. Dostane větší příležitost se prosadit,“ řekl sportovní manažer Dynama směrem k nejvyššímu hráči prvního mužstva.

V pondělí podepsal nový kontrakt také Denis Kusý, který na sebe svou vytříbenou šikovností upozornil v minulém ročníku, během něj se bohužel zranil a musel podstoupit operaci. Pardubický odchovanec prodloužil smlouvu o tři roky. „Dotáhli jsme smlouvu ještě z dřívějších jednání. Vnímáme jeho přínos hlavně do budoucna, že bychom i na něm chtěli stavět naši hru,“ nechal se slyšet Jaromír Kverka.

Pardubickým hráčem také zůstává Daniel Voženílek, který většinu minulé sezony odehrál v prvoligových Litoměřicích. „Dotáhli jsme vzájemnou dohodu, jsem za ni rád. Daniel je odchovancem pardubického hokeje, máme předjednané jeho případné působení v Litoměřicích, které mu v minulé sezoně pomohlo se vyhrát. Do příštích let si chceme budovat portfolio mladých hráčů,“ řekl.

Další kroky v hráčském kádru A týmu budou podle něj následovat i v dalších dnech. „Neustále pracujeme na doplnění kádru. Vnímáme potřebu přivést alespoň dva obránce a nejméně stejný počet útočníků. Musíme zohledňovat finanční možnosti a nastavený rozpočet,“ doplnil Jaromír Kverka.