15.04.2019
Jan Hrabal

Marek Hovorka: Takový obrat je pro nás obří vzpruhou!

KLADNO — Když vstřelil nakonec vítězný gól, radostí málem proskočil tvrzeným sklonem do rozdmýchaného kotle pardubických fanoušků. Útočník Marek Hovorka svým dvěma trefami v rozmezí 66 sekund pomohl dokonat snový obrat 1:3 na 5:3 a výrazně přiblížit Dynamo k jistotě záchrany nejvyšší soutěže.

„To byly velké emoce. Prohrávali jsme 1:3, soupeř byl jasně lepší. A potom jsme to otočili. Jsme za to hrozně rádi. Je to obrovská vzpruha pro celý tým. Byla tady skvělá atmosféra. Fanoušci se překřikovali, chtěl bych poděkovat našim příznivcům, že dorazili, zase vyprodali sektor pro hosty. Byli úžasní. Také chci poděkovat těm kladenským, že fandili neskutečně. Hokej měl grády,“ řekl autor šesti pardubických branek v baráži.

Náskok Dynama v čele tabulky je zřetelný, jistý pro splnění cíle nikoliv. „Jsem strašně šťastný, že jsme to zvládli. Za celý tým. Protože poslední třetinu jsme všichni makali, bojovali jsme za tým. Pořád není nic hotovo, i když je to blízko, ale zároveň i daleko. Musíme si nastavit hlavy tak, že jedeme do Chomutova v úterý vyhrát. A podle toho tam takhle musíme vstoupit do utkání,“ nechal se slyšet.

Podle něj hrát takto v běžné sezoněi, mohl být pardubický ročník jiný… „Je to tak. Je to správný postřeh. Já si to také myslím. Hrajeme úplně jiný hokej než v základní části. Přijde mi, že jsme si všichni sáhli do svědomí, uvědomili jsme si, že se může v našich kariérách stát hrozně moc. Začali jsme k tomu přistupovat úplně jinak. V extralize to předtím bohužel bylo jiné,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.