09.04.2019
Jan Hrabal

Brian Ihnačák: V pátek zahrajeme i s pomocí fanoušků lépe!

PARDUBICE — Poprvé bez bodů odešli hokejisté Dynama z ledu během letošní baráže o Tipsport extraligu. Proti Rytířům sice brzy ve vyprodané ČSOB Pojišťovna ARENĚ vedli, Kladno ale dokázalo zápas třemi trefami otočit a náskok si pohlídalo. „Vyhráli jsme pětkrát v řadě, nesmíme ale být moc v pohodě. To moc dobře víme,“ řekl po prohře 1:4 pardubický útočník Brian Ihnačák.

Zkušenostmi ošlehaný první centr Dynama litoval prohry s aktuálně druhým celkem prolínací soutěže. „Je škoda, že jsme to nezvládli a s Kladnem prohráli. Myslel jsem si, že to urveme a získáme další tři body. Takhle to ale nejde, tohle je jako v play off, když potřebujete ukončit sérii, takové zápasy jsou nejtěžší. Musíme hrát lépe, takhle to nejde!“ prohlásil.

Podle něj se tým pro vyladění formy na páteční duel s Českými Budějovicemi zaměří na detaily ve své hře. „Ve vlastní hře nemusíme měnit nic. Zápas s Kladnem nám neprohrály velké věci, to se ale stane. Zapomeneme na ně a půjdeme dál!“ vyhlásil kanadský rodák.

Také v pátek bude zápas hostit pardubická ČSOB Pojišťovna ARENA. Ta přivítala ve třech barážových utkáních 27 555 fanoušků, tedy průměrně 9185. „Fanoušci nám dávají energii, těšíme se na další zápas, hrát doma je pro nás obrovskou výhodou. Jako hráč cítíte podporu fanoušků a jestli bude plno i v pátek, tak nám to pomůže podat lepší výkon,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.