03.03.2019
Jan Hrabal

Matouš Kratochvil: Z každé akce musíme jít do brány

OLOMOUC — V první formaci v dresu Dynama se představil v neděli večer v Olomouci útočník Matouš Kratochvil. Na Hané odehrál přes osmnáct minut, byl třetím nejvytíženějším útočníkem Pardubic v utkání.

„Chceme maximálně zjednodušit naši hru. Z každé akce se snažíme chodit do brány. Zatím nám to moc nejde. Musíme si jít za tím, pak se k nám třeba přikloní i štěstíčko. Nyní potřebujeme hlavně vyhrát nějaké utkání, aby nám stouplo sebevědomí,“ řekl vytáhlý křídelník po těsné prohře 2:3.

„Jsem velmi rád, že nyní dostávám v Pardubicích tolik prostoru. Hraji přesilovky i oslabení. Velmi si toho vážím, musím nadále pořádně makat. Každý zápas někomu něco dá. Tím, že není více hraju, získávám důležité sebevědomí. Tipsport extraliga je oproti Chance lize rychlejší. Každý takový zápas za Dynamo mě posouvá dál,“ nechal se slyšet rodák z Přerova.

Čtyřiadvacetiletý útočník nastoupil v jedné formaci s Petrem Sýkorou. „On je zkušený hráč. Když mi něco řekne, tak ho hned samozřejmě poslechnu. Jsem rád, že s ním není mohu hrát v jedné pětce. Snažíme se ho pozorovat, přizpůsobit se mu, abych mu vyhovoval. Rád vyslechnu jakoukoliv jeho radu,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.