01.02.2019
Jan Hrabal

Dynamo půjde do závěru sezony se širokým týmem

PARDUBICE — O půlnoci ze čtvrtka na pátek skončilo přestupní období pro Českou republiku. Hokejový klub Dynamo Pardubice půjde do závěru letošního ročníku se širokým kádrem. Během měsíce ledna přišlo do Pardubic šest nových hráčů.

Již začátkem nového kalendářního roku Dynamo získalo zkušené obránce Oscara Eklunda a útočníka Briana Ihnačáka. Dalšími kroky vedení klubu byly realizace příchodů z jiných extraligových klubů, a to Nicholase Schause z Brna a Mathiase Porselanda z Litvínova.

Na konci přestupního období dorazili na východ Čech zadák Jan Zdráhal a centr Jan Kloz, kteří letos patří k nejlepším hráčům letošního roku Chance ligy.

„Kádr jsme postupně doplňovali během měsíce ledna, zrealizovali jsme příchody čtyř obránců a dvou útočníků. Máme k dispozici široký tým, který má kvalitu na to, aby zvládl závěr letošního ročníku,“ uvedl generální manažer Dušan Salfický s tím, že všechny změny činil v úzké spolupráci s trenérským štábem.

Jak se blížil závěr přestupního období, který je v České republice včasnější oproti většině evropských zemí, vedení klubu zintenzivnilo snahu i další doplnění týmu. Kontaktovalo hlavně pardubické hráče v zahraničí, zajímalo se o řadu hokejistů v jiných extraligových klubech.

„Naší prioritou bylo získat některého našeho odchovance, který hraje u nás nebo v zahraničí. Bohužel se nám nepovedlo přes veškerou snahu a zájem těchto našich hráčů získat souhlasy jejich současných mateřských klubů. Proto se nám nepodařilo některý zajímavý příchod dotáhnout,“ doplnil šéf klubu.

Příchody do Dynama v průběhu ledna

  • Brian Ihnačák (útočník, 2. ledna 2019)
  • Oscar Eklund (obránce, 2. ledna 2019)
  • Nicholas Schaus (obránce, 11. ledna 2019)
  • Mathias Porseland (obránce, 15. ledna 2019)
  • Jan Zdráhal (obránce, 30. ledna 2019)
  • Jan Kloz (útočník, 30. ledna 2019)