28.01.2019
HC Dynamo Pardubice

Prohlášení HC Dynamo Pardubice

PARDUBICE — HC Dynamo Pardubice přijímá stanovisko Mountfieldu HK, v němž se distancuje od chování dvou návštěvníků východočeského derby a incidentu před začátkem třetí třetiny, kdy byl fyzicky dvěma příznivci domácího klubu napaden hlavní trenér hostujícího celku Ladislav Lubina.

V této souvislosti vůbec nerozumíme vyjádření generálního manažera Mountfieldu HK Aleše Kmoníčka pro server www.iSport.cz, v němž část viny svaluje také na trenéra Ladislava Lubinu. Pořádající klub je povinný zajistit bezpečný průchod trenérů na střídačku. Za takový však rozhodně nepovažujeme, aby trenéři a členové realizačního týmu byli nuceni chodit po upravené ledové ploše.

Proč dvanáct extraligových trenérů může jít na střídačku normálně a dva by měli jít přes led?

Všechny extraligové kluby se spojily v kampani „Fandíme slušně“, což se v Hradci Králové evidentně nedaří. Mrzí nás, že tento incident a následné prohlášení tuto aktivitu poškozují.

Kromě již zveřejněné omluvy přímo Ladislavu Lubinovi čekáme ze strany Mountfieldu HK stejný krok směrem k našemu klubu a celé soutěži za tento čin, který poškozuje její dobré jméno.

Očekáváme, že Disciplinární komise extraligy povede transparentní řízení s pořádajícím klubem se snahou zabránit podobným excesům do budoucna, aby byla zajištěna bezpečnost aktérů extraligových utkání. HC Dynamo Pardubice je připravené se takového řízení aktivně zúčastnit.