15.01.2019
Jan Hrabal

Dynamo mění s Litvínovem: přichází bek Mathias Porseland

PARDUBICE — Vedení hokejového klubu Dynamo Pardubice pokračuje ve změnách ve složení kádru A týmu s cílem zvrátit dosavadní vývoj sezony s tím, aby zvládl její blížící se náročný závěr. Po dohodě s Litvínovem míří na východ Čech švédský bek Mathias Porseland, opačným směrem putuje Marek Trončinský. Oba zadáci mění svá působiště v režimu hostování do konce aktuální sezony.

„V reakci na současnou situaci s cílem zlepšit náš herní projev jsme se s Litvínovem domluvili na výměně dvou obránců. Do konce sezony k nám přichází Mathias Porseland výměnou za Marka Trončinského,“ řekl generální manažer klubu Dušan Salfický.

Do Pardubic přichází ostřílený bek, odchovanec Frölundy odehrál v nejvyšší švédské a finské soutěži vždy přes 150 utkání, v KHL působil ve Lvu Praha, Admiralu Vladivostok a Viťazu Moskevská oblast. Mathias Porseland přišel do Litvínova začátkem listopadu, v patnácti extraligových utkáních vstřelil dvě branky a na další čtyři přihrál.

„Příchod Mathiase vítáme, věříme, že Mathias vytvoří s Oscarem Eklundem úderný švédský pár pro závěr sezony. Míří k nám bek se spoustou mezinárodních zkušeností, chceme, aby přinesl spolu s vůdčími schopnostmi klid do naší defenzívy,“ prohlásil asistent trenéra Petr Čáslava.

Mathias Porseland

  • Post: obránce
  • Datum narození: 12. června 1986
  • Výška: 188 cm
  • Hmotnost: 88 kg
  • Držení hole: pravé