6.1.2019
Zdena Bobková

Dynamo se přes velkou snahu neprosadilo

MLADÁ BOLESLAV — Hokejisté Pardubic prohráli v utkání 33. extraligového kola 0:1 v Mladé Boleslavi. Východočeši si hlavně ve třetí třetině, kdy soupeře dvojnásobně přestříleli, vypracovali několik šancí, žádnou ale neproměnili.

Tipsport extraliga, 33. kolo, neděle 6.1.2019, ŠKOENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

1:0
0:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 28:44 Žejdl (Skalický, Bernad; 5/4). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora – Klouček, Špringl. Vyloučení: 4:3 (1:1, 2:2, 1:0). Využití: 1:0. Diváci: 3546. Střely na branku: 26:23 (8:4, 13:9, 5:10). Srážky: 6:12. Vhazování: 25:30. Blokované střely: . Průběh utkání: 1:0. Nejlepší hráči: Lukáš Žejdl – Ondřej Machala.
Mladá Boleslav: Krošelj – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka – Skalický, T. Knotek, Vondrka – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, Musil, Látal – Grim, Najman, Kousal.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Mikuš, Budík, Hrabal, Eklund, Trončinský, Holland – Hovorka, Marosz, Mandát – Machala, Ihnačák, Kusý – Horký, Dušek, Poulíček – Sýkora, D. Voženílek, Perret.

Komentář

Východočeši měli hned na začátku duelu početní výhodu a v ní měl největší šanci Sýkora, který měl před sebou poloodkrytou bránu, ale Krošelj se proti jeho pokusu skvěle přesunul a vytěsnil střelu betonem. Krátce poté měli přesilovku i domácí, ale ačkoli svého soka zatlačili hlouběji do pásma, na Kacetla v bráně si nepřišli. Ten měl koneckonců během první třetiny více práce, než jeho protějšek Krošelj v brance Boleslavi.

V závěru třetiny byla k vidění velice zajímavá pasáž, nejprve od modré tvrdě pálil Hovorka, který ale rozvlnil jen boční síť boleslavské brány, poté z protiútoku pálil Pabiška, ale narazil jen na Kacetlovu vyrážečku, následnou střelu z protiútoku Pardubic vyrazil Krošelj do ochranné sítě. Závěrečných pět minut muselo diváky v mladoboleslavské hale zkrátka bavit, k vidění byl aktivní a útočný hokej z obou stran.

I v prostřední části hry rozhodčí udělovali tresty, za držení byl vyloučen hostující Voženílek. Domácí rozebrali obranu hostí, ke Skalickému se dostal kotouč, ale on sám tváří v tvář Kacetlovi neproměnil. V další šanci byl domácí Pláněk, ale po jeho střele Kacetl zasáhl a zůstal nehybně stát, aby kotouč, který byl napasován někde v jeho výstroji nevyklepal ven. Východočeši se sice obětavě rvali dál, ale svou nedisciplinovaností se v půli druhé třetiny opět oslabili. Luboš Horký ještě ani nezahřál trestnou lavici a boleslavská hala jásala. Domácí vyhráli buly a před Kacetlem vznikl závar, v němž se nejrychleji zorientoval Lukáš Žejdl, který dorazil kotouč do brány – 1:0.

Hosté ale nic nevzdali, byli stále na dostřel. Nebezpečná byla Mandátova střela, která protáhla Krošelje, který musel vykopávat betonem, následnou ránu od modré vyrážel ramenem. A do třetice mohli Pardubice srovnat po Duškově ráně z otočky, ale i s tou si mladoboleslavský gólman poradil. Pardubice tlačili čím dál víc, což domácím dělalo problémy. Sýkorovu bleskovou ránu k tyči Krošelj zalehl, čímž si vykoledoval dvouminutový trest. Jenže přesilovka hostí vyzněla naprázdno. Hosté ale v závěru třetiny dostali ještě jednu přesilovkovou šanci, v ní byl v největší šanci Eklund šestnáct vteřin před druhou sirénou, jenže proti jeho střele od modré stačil Krošelj zasáhnout včas.

Pardubice si tlak přenesly i do závěrečné periody a domácí se museli za začátku bránit, ale Hovorka Krošelje na švestkách nenačapal. Poté se ke slovu dostali i domácí. Knotek v úniku s Vondrkou vzal nakonec všechno na sebe a jen těsně minul Kacetlovu bránu. Na druhé straně se pak v obrovské šanci ocitl opět Hovorka, který minul zívající mladoboleslavskou bránu. Navýšit skóre mohl i domácí Pabiška, který ujel sám, ale tváří v tvář Kacetlovi neproměnil. Ten mu do rány vložil hokejku a puk skončil v ochranné síti.

Pardubičtí mohli tři minuty před koncem třetí třetiny srovnat, ale domácí měli v závěru veliké štěstí, Krošelj si poradil se střelou i následnou dorážkou. V úniku se pak ocitl mladý boleslavský forvard Flynn, ale kotouč jen těsně minul pravou tyč Kacetlovy brány. Hosté v závěru ještě zkusili hru bez gólmana, ale Dynamo ztrácelo kotouč ve středním pásmu a nedokázalo si vytvořit potřebný tlak v útočném pásmu. Sedm vteřin před koncem sudí vyloučili domácího Pláňka a hosté reagovali oddechovým časem. Kacetl zůstal na střídačce a Dynamo to ještě zkusilo v šesti proti čtyřem, ale na jakýkoli zvrat už měli příliš málo času.

Ohlasy po utkání

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): „V první třetině jsme měli optickou převahu, ale daleko větší šance mělo Dynamo. Ve druhé třetině jsme měli pasáž zhruba deseti minut, kdy jsme hráli to, co jsme chtěli, zjednodušili jsme přesilovky a dali jsme z toho góla. V poslední třetině jsme už trošku tahali nohy a jsme samozřejmě rádi, že se to ukopalo do konce. Bylo to hrozně těžké utkání a jsme rádi za tři body.“

Ladislav Lubina (HC Dynamo Pardubice): „Přijeli jsme do Mladé Boleslavi trochu zlepšit reputaci po tom školení, které jsme absolvovali v pátek v Plzni. V uvozovkách se nám to podařilo, ale s výsledkem samozřejmě spokojený nejsem. Přestože jsme měli v první třetině málo střel, měli jsme tam dvě vyložené šance, kdy jsme mohli skórovat a jít do vedení. Ve druhé třetině jsme měli samostatný nájezd, tam jsme mohli korigovat výsledek a pak musím pochválit kluky za tu poslední dvacetiminutovku. Tlačili jsme tam a mohli jsme alespoň srovnat na 1:1. Výsledky ale přicházejí s prací a já věřím, že když budeme takhle dále pracovat, tak se naše hra zlepší a výsledky se dostaví.“

Zápasy v sezóně

Přát., 2. 8. 2018
PCE - MBL
0:1
Přát., 6. 9. 2018
MBL - PCE
8:2
7. kolo, 5. 10. 2018
MBL - PCE
4:2
20. kolo, 18. 11. 2018
PCE - MBL
1:2
33. kolo, 6. 1. 2019
MBL - PCE
1:0
46. kolo, 19. 2. 2019
PCE - MBL
2:5

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ondřej Kacetl 60 0 25 1
Obránci G A +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0
Oscar Eklund 0 0 0 0
Rhett Holland 0 0 0 0
Josef Hrabal 0 0 0 0
Juraj Mikuš 0 0 0 0
Marek Trončinský 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Antonín Dušek 0 0 0 0
Luboš Horký 0 0 0 0
Marek Hovorka 0 0 0 0
Brian Ihnačák 0 0 0 0
Denis Kusý 0 0 0 0
Ondřej Machala 0 0 0 0
Jan Mandát 0 0 0 0
Rostislav Marosz 0 0 0 0
Jordann Perret 0 0 0 0
Patrik Poulíček 0 0 0 0
Petr Sýkora 0 0 0 0
Daniel Voženílek 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube