13.09.2007
Vedení a hráči HC MOELLER PARDUBICE a. s.

Prohlášení HC MOELLER PARDUBICE a. s.

S vědomím tragického rozměru celé situace se vedení klubu a hráči HC Moeller Pardubice a. s. rozhodli po mimořádném zasedání představenstva a následné společné schůzce pomoci především rodině člena naší organizace Martina Čecha. Po dohodě všech zúčastněných stran, vedeni snahou o zachování maximálního soukromí a respektu vůči pozůstalým, nebude HC Moeller Pardubice a. s. zveřejňovat žádné detaily výše uvedené pomoci. Všichni zúčastnění přistoupili ke splnění této povinnosti velmi zodpovědně, a to jak v oblasti úplného splnění závazku ze strany klubu ke svému hráči, tak v nezištné pomoci hráčského kádru směrem k rodině Martina Čecha.

Počínaje dnem 14. září 2007 bude po celou dobu sezony 2007/2008 umístěn na levé straně dresu v pozici nad hrudí zlatem lemovaný pamětní kruh v klubových barvách, obsahující číslo, se kterým Martin Čech pravidelně nastupoval.

Po diskuzi s ostatními extraligovými kluby a vedením O2 extraligy bude při každém extraligovém zápase 1. kola při zahajovacím buly držena minuta ticha jako vzpomínka na našeho hráče.

Při otevření haly úvodním zápasem na domácí půdě dne 16. října 2007 bude utkání zahájeno krátkým vzpomínkovým medailonem, minutou ticha, kdy do začátku zápasu před touto ceremonií nastoupí domácí tým pouze se čtyřmi hráči.

Klub umístí v tento den ve spolupráci s fan klubem v místě, které opět ve spolupráci s fan klubem najdeme společně v naší domácí aréně, zasklený dres Martina Čecha, ve kterém nastoupil v posledním zápase za náš tým.

Martin Čech zůstává po celou extraligovou sezonu 2007/2008 na soupisce A mužstva HC Moeller Pardubice. Po skončení sezony bude jeho číslo 3 vyřazeno. Zůstane jen jemu.

HC MOELLER PARDUBICE a. s. si ještě jednou dovoluje požádat příznivce o pochopení celé situace.

Děkujeme za různé nápady, které velmi šetrnou formou nabízejí různé možnosti pomoci, či vyjádření úcty k našemu hráči Martinu Čechovi. Klub všechny tyto možné aktivity předloží hráčově rodině a teprve poté podnikne případné další kroky. Doufáme, že naši příznivci budou respektovat právo rodiny na rozhodnutí včetně časového intervalu.

V Pardubicích 13. září 2007
Vedení a hráči HC MOELLER PARDUBICE a. s.