28.02.2021
Redakce

​Spadl nám kámen ze srdce, nezastírá po výhře Jakub Nakládal

Dynamo se po čtyřech porážkách mohlo v neděli radovat z tříbodové výhry. Jedním gólem se na výhře 5:1 podílel také Jakub Nakládal. „Vůbec se letos nemůžu trefit," smál se po zápase kapitán Východočechů, pro kterého to byl třetí gól v letošní sezóně a celkově dvacátý druhý bod.

Pardubičtí do zápasu vstoupili aktivně, i přes to ale po první třetině prohrávali. Už po dvou minutách druhé třetiny ale vyrovnal právě Nakládal, ke kterému se v druhé třetině přidali ještě Anthony Camara a Robert Kousal. Ve třetí třetině poté upravili skóre na konečných 5:1 Patrik Poulíček a Luboš Horký.

„Spadl nám kámen ze srdce, potřebovali jsme to jako sůl. Věděli jsme, že porážek teď bylo dost. Každý vzájemný zápas s Motorem byl vždycky o gól a na výhru jsme se nadřeli. I když jsme tentokrát pohrávali, tak si myslím, že tým máme lepší, což by mělo být vidět," řekl po zápase pardubický kapitán.

Dynamo nejen, že prolomilo šňůru proher, ale také po čtyřech zápasech vstřelilo více než dva góly. „V posledních zápasech jsme se trápili v koncovce, moc nám to tam nepadalo. Těch pět gólů, co jsme dali, nás těší a je to pro nás dobře," pochvaloval si Nakládal a dodal: „Ještě zbývají tři zápasy, takže doufám, že jsme se tímhle nastartovali a tu formu budeme zase stupňovat před play-off."

Jednu branku v neděli vstřelil právě Nakládal, který se trefil poprvé v novém kalendářním roce. Jak popsal svoji trefu? „Jsme docela dobře sehraní na modré čáře. Matej Paulovič mi to tam dobře vrátil a jejich útočník udělal pohyb, kterým mi otevřel prostor. Patrik Poulíček byl dobře postavený před brankou, takže gólman toho asi moc neviděl."


Dynamo se v závěru sezóny potýká s řadou zranění. „Je to těžké, na druhou stranu to není nic neobvyklého. Za tu dobu, co hokej hraju, tak to není žádná neobvyklá věc. Tým máme ale hodně široký i tím, že se hodně zapojují mladí kluci, čímž se i potvrzuje skvělá spolupráce s Vrchlabím," pochvaluje si Nakládal.

Na marodce jsou například Tomáš Zohorna, Lukáš Anděl, Radoslav Tybor nebo Jan Zdráhal. Právě k absenci devětadvacetiletého obránce se Nakládal vyjádřil: „Honza nám bude hodně chybět, je to hodně důrazný obránce, nebojí se přitvrdit. Jeho absence je určitě velká škoda."

S blížícím se koncem základní části čeká na Dynamo play-off, do kterého se tým Richarda Krále podívá po dvou letech. „Moc se na to těším. Bohužel lidi u toho nemůžou být na živo. I tak si ale myslím, že lidi tady tím hokejem žijí a zaslouží si to po těch špatných letech," říká Nakládal.

A jak vidí šance Dynama? „Za mě je to letos hodně otevřené. Každého jsme v této sezóně porazili, takže žádný strach nemáme."