26.11.2020
Redakce

​Pardubická mládež se poctivě připravuje na restart soutěží

Na české ledové plochy je sice v současnosti povolen vstup pouze profesionálům, mladí hokejisté ale nezahálí a již několik týdnů hledají jiné způsoby trénování, aby zůstali ve formě. Ať už jde o soustředění v Polsku nebo trénování online, Dynamo si našlo cestu, jak své talenty udržet v kondici.

Protože se i pardubický klub musí řídit platnými nařízeními Vlády ČR, tak všechny tréninky probíhají on-line. „Klukům ve sportovních třídách a základně se snažíme dělat co nejpestřejší program. Pracujeme s hráči on-line a k tomu se snažíme vymýšlet všemožné výzvy, kluci se natáčejí nebo trénují s aplikací Teams. Trenéři také jezdí za hráči po Pardubicích a dávají jim zpětnou vazbu,“ upřesňuje současné fungování mládeže její šéftrenér Petr Hemský.

Že jde o netradiční situaci dosvědčuje právě momentální práce trenérů. „Jedná se v podstatě o ‚trenéra do domu.‘ Kluci napíšou trenérovi, v kolik hodin a kde trénují, on si pak podle toho plánuje cestu a osobně se dívá, jestli trénink provádí technicky správně,“ popsal Hemský, který má pardubickou výchovu talentů na starost.

Junioři a dorostenci dokonce mohli vyrazit na pětidenní soustředění do polské Svídnice. Tam využili ledovou plochu, fotbalové hřiště, tenisové kurty i atletický ovál. Obě kategorie hokejové akademie tak mohly absolvovat devět tréninků na ledě a osm mimo led. „Jsme moc rádi, že nám vedení klubu umožnilo toto zpestření, které klukům vlilo novou krev do žil,“ uvedl Hemský, mimo jiné také asistent trenéra dorostenců.

Navzdory debatám o uvolnění restrikcí je ale obnova sezony zatím stále v nedohlednu. K případnému restartu soutěží víc neví ani sám Hemský: „Můžeme jen věřit ve zlepšení. A udělat co nejvíce, aby hráči byli připraveni, až se tak stane.“

A jeho slova vzalo vážně i vedení Dynama, kterému se ve spolupráci s městem a dostihovým spolkem podařilo prosadit zprovoznění venkovní ledové plochy na pardubickém závodišti. „Díky tomu se snad hráči brzy dostanou i na led. Doufám, že jim to v téhle zvláštní době dodá novou motivaci,“ doplnil Petr Hemský.