04.05.2021
Tisková zpráva

​Dynamo Pardubice představilo prvních šest posil pro sezonu 2021/2022

Dynamo Pardubice oznámilo v úterý 4. května hned šestici nových hráčů. Během virtuální tiskové konference byli představeni jako posily kádru brankář Dominik Frodl, obránci Jan Košťálek s Dennisem Robertsonem a útočníci Robert Říčka, Marek Hecl a David Cienciala.

Pardubický hokejový klub vstupuje do nové sezony s nejvyššími ambicemi. V uplynulém ročníku skončilo Dynamo na šestém místě tabulky poté, co jej ve čtvrtfinále vyřadila Mladá Boleslav.

„Naše cíle budou v příští sezoně ty nejvyšší. Posilujeme na všech postech. V týmu musí být zdravá konkurence. Potřebujeme široký a zároveň kvalitní kádr, abychom v sezoně, která bude mít s 15 účastníky delší základní část, hráli stabilně nahoře bez výkyvů. Vybírali jsme hráče i s ohledem na vlastnosti důležité pro play-off. Tohle je první vlna posil,“ uvedl většinový vlastník HC Dynamo Pardubice Petr Dědek.

Slova Petra Dědka doplnil sportovní ředitel klubu Dušan Salfický: „Za sportovní úsek jsem spokojený s tím, jak se nám podařilo doplnit tým. Všichni nově příchozí hráči podepsali dlouhodobé kontrakty, což nám zaručuje stabilitu do dalších sezon. Jsme spokojení s kvalitou nově příchozích hráčů i těch, které už v kádru máme. Jsme přesvědčení, že budeme konkurovat top týmům extraligy.“

Z trenérské lavičky povede Dynamo nadále realizační tým ve složení Richard Král jako hlavní kouč s asistenty Davidem Havířem a Petrem Sýkorou. V realizačním týmu pokračují i trenér gólmanů František Brázdil, videotrenér Jan Kolář a kondiční trenér Petr Mocek. U mužstva zůstává i Tomáš Rolinek v pozici manažera týmu.

„Chceme hned od začátku soutěže hrát nahoře. Hledali jsme především hráče, kteří budou charakterově dobří, týmoví. Skládali jsme tým s cílem být konkurenceschopní a v této i nadcházejících sezonách hrát stále nahoře, ustálit se v extraligové špičce,“ řekl hlavní trenér mužstva Richard Král.

Noví Pardubáci

Na brankářský post přichází z HC Škoda Plzeň Dominik Frodl. Pětadvacetiletý rodák z Prahy si při nedávné přípravě na mistrovství světa odbyl debut v seniorské reprezentaci. S Dynamem podepsal smlouvu na tři roky.

„Po třech letech v Plzni se moc těším na nový klub. Pardubice jsou tým s velkými plány a já jsem přišel do Pardubic udělat velký úspěch. Ve spojení s Dynamem mě vždycky jako první napadnou výborní fanoušci vyhlášení po celé republice. Jsem zvyklý z Plzně na fanoušky, kteří mají vysoké nároky a chtějí nejlepší výsledky,“ řekl Frodl po svém příchodu.

Velkou posilou do obranných řad je Jan Košťálek, který přišel ze Sparty. Šestadvacetiletý obránce v uplynulé sezoně ve 48 zápasech základní části nasbíral 26 bodů, dalších osm bodů přidal v 11 utkáních play-off. S Pardubicemi podepsal kontrakt na tři roky, ale ve smlouvě má dodatek, že do 30. května může odejít za určitých podmínek do zahraničí.

„Od malička jsem se jezdil dívat s tátou na hokej do Pardubic, vyrůstal jsem u Kolína. Měli jsme to kousek. I proto se už těším, že to zažiji jako hráč,“ nechala se slyšet nová posila hokejových Pardubic.

Nově se v Pardubicích představí také kanadský bek Dennis Robertson. Ten uplynulý ročník strávil v dresu italského Bolzana, které hraje rakouskou soutěž ICEHL. Ve 48 zápasech základní části nasbíral 31 bodů a dalších 10 přidal v 16 zápasech play-off. V Bolzanu byl zástupcem kapitána.

„Velice se těším na to, že si zahraji za Dynamo. Doufám, že to bude i s fanoušky na tribunách,“ poslal vzkaz pardubickým příznivcům devětadvacetiletý bek.

Posily do útoku

Ofenzivu našeho mužstva dále vyztuží jedenatřicetiletý Robert Říčka, který naposledy působil v dresu pražské Sparty. Rodák z Havířova působil ve Spartě poslední čtyři sezony a v uplynulém ročníku si připsal 25 bodů v 47 utkáních základní části. S Pardubicemi se domluvil na tříleté spolupráci.

„V Dynamu se skládá silný tým. Klub má nejvyšší ambice. To mě hodně oslovilo. Po čtyřech letech ve Spartě jsou pro mě Pardubice velkou výzvou. Mají výborné fanoušky, je to tradiční klub, hokejová bašta v Česku,“ vyjádřil se ke svému novému působišti Robert Říčka.

Z Mladé Boleslavi přišel do Dynama také útočník David Cienciala. Pětadvacetiletý rodák z Třince odehrál poslední dva ročníky za Bruslařský klub, předtím působil v Třinci, se kterým získal v roce 2019 mistrovský titul. V uplynulé sezoně posbíral 29 bodů v 46 zápasech základní části, v 11 utkáních play-off si připsal dalších pět. Také on podepsal smlouvu na tři roky.

„Pardubice na mě působily vždycky hodně silně, už jako malý, když jsem se chodil dívat na hokej, tak Pardubice patřily k naprosté špičce, beru je jako jeden z top týmů v Česku,“ popsal Cienciala.

Z Dukly Trenčín posílil Pardubice třiadvacetiletý forvard Marek Hecl. Má zkušenosti z mládežnických výběrů i seniorské reprezentace Slovenska, zahrál si i KHL v dresu Slovanu Bratislava. V sezoně 2019/2020 se objevil v české extralize v dresu Olomouce. V uplynulém ročníku v dresu Trenčína nasbíral 46 bodů v 50 zápasech základní části.

„Do Pardubic se těším, je to klub s bohatou historií a pěkným městem. Chci se dále zlepšovat a věřím, že v Pardubicích se mi bude dařit. Bavil jsem se o týmu s Matejem Paulovičem a ten mi řekl spoustu pozitivních věcí,“ uzavřela nová posila Dynama.