03.03.2021
Tisková zpráva

​Anthony Camara zůstává v Dynamu

Kanadský útočník Anthony Camara bude oblékat dres Dynama Pardubice i v příští sezoně. Vedení klubu prodloužilo nejlepšímu střelci svého týmu smlouvu o jeden rok.

Camara zatím v letošním ročníku odehrál 43 zápasů a nasbíral 34 bodů. V současnosti vede klubovou produktivitu a je s 20 brankami šestým nejlepším střelcem extraligy. Vedení HC Dynamo Pardubice se na základě jeho výkonů rozhodlo uplatnit opci, kterou měl útočník ve smlouvě.

„Anthonyho jsme angažovali pro jeho schopnost dávat góly. Z hráčů, které jsme měli v hledáčku, vyšel nejlépe. Naše očekávání naplnil a jsme rádi, že se mu u nás daří. Uplatnění opce bylo proto pro nás samozřejmostí,“ uvedl k podpisu ofenzivní opory sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

27letý rodák z Toronta přišel do Pardubic v polovině listopadu. Předtím působil ve Švédsku v celku HV 71.

„Líbí se mi, co se nám zde zatím podařilo a těším se na play-off. Vždycky mám na sebe velké nároky, nemyslím si, že jsem ukázal vše, co dokážu. Skvěle se mi spolupracuje s Robertem Kousalem a Tomášem Zohornou, oba to jsou výtečně technicky vybavení hráči, kteří na sobě makají. Cítím se tu skvěle, jsou tu sympatičtí lidé a vyhlížím další rok,“ řekl po prodloužení kontraktu s Dynamem Anthony Camara.

Někdejšího juniorského reprezentanta draftovali v roce 2011 Boston Bruins jako 81. v pořadí. Kromě české a švédské nejvyšší soutěže rovněž v Dánsku, Německu, Rakousku a v kanadskoamerických nižších soutěžích.