20.05.2021
Redakce

Děti z mateřské školy Kamínek si vyzkoušely trénink mladých hokejistů

Trenéři mládeže Richard Čihák, Jakub Martinec a Radek Velinský připravili trénink na míru dětem z MŠ Kamínek v Pardubicích. Děti si tak vyzkoušely některá cvičení a hry, se kterými se setkávají mladí hokejisté Dynama na svých trénincích.

„Snažíme se u nás vést děti k pohybu a pokud to lze, tak chodíme na zahradu, ať mají děti volný pohyb. I ve třídách máme spoustu náčiní – míče, overbally, švédskou bednu nebo třeba obruče. Návštěva trenérů z HC Dynamo byla skvělým rozptýlením pro naše děti,“ řekla ředitelka MŠ Kamínek Božena Břeňová.

Trojice trenérů z hokejové základny Dynama připravila hodinu tělocviku pro kluky a holky z mateřské školy. Obsahovala cvičení, která dělají na trénincích nejmladší hokejisté Dynama.

„Začali jsme rozcvičkou, poté jsme přešli na hry, nejdříve jsme u dětí zabodovali oblíbenou hrou na Mrazíka. Druhá část školkového tělocviku už byla více zaměřená hokejově na rychlost, koordinaci pohybu a postřeh. Na jednom stanovišti se děti věnovaly štafetovým běhům s balonem přes překážky a na tom druhém si vyzkoušely blazepody," popsal hlavní trenér základny Dynama Richard Čihák.


Blazepod jsou reakční světla, které blikají různými barvami. Slouží jako pomůcka ke zlepšení rychlosti reakcí a koordinace pohybu.

„Děti soutěžily, kdo za 30 vteřin získá co nejvíce barviček bouchnutím do blazepodu. Kromě rychlosti a postřehu tím rozvíjejí také soutěživost. Přesně v takovémto herním duchu probíhají i trénink těch nejmenších v Dynamu," doplnil Čihák.

Chtěli byste, aby se vaše dítě naučilo bruslit? Kurz bruslení začíná letos 9. června. Určený je dětem od čtyř do sedmi let.

Veškeré informace ke Kurzu bruslení zjistíte zde.