11.9.2005
Jan Hrabal

HC Moeller veze cenný bod z Moravy

Cenný bod vydoloval pardubický tým v ostravské ČEZ Areně. Mistra dostal do vedení svou druhou brankou v sezoně Robert Kántor, za domácí tým v závěru prostřední třetiny skóroval Procházka. Další branku ostravští fanoušci neviděl, a tak se oba celky rozešly po 65 minutách smírně 1:1.

Tipsport extraliga, 2. kolo, neděle 11.9.2005, ČEZ Aréna

Vítkovice

Dynamo Pardubice

1:1p
0:1, 1:0, 0:0 – 0:0
Branky a nahrávky: 37:35 R. Procházka (Burger) – 5:49 Kántor (Tvrdík). Rozhodčí: Minář – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:9, navíc Snopek 10 min. Bez využití. Diváci: 5 326. Střely na branku: 39:25. Průběh utkání: 0:1, 1:0.
Vítkovice: Pinc – R. Polák, Philipp, Černošek, S. Hudec, Jurečka, Gulaši, Dresler, Chmelíř – I. Padělek, Burger, Radek Procházka – Irgl, Šimíček, Hubáček – Kropáč, J. Štefanka, Pištek – Káňa, Hulva, Köhler. Trenéři: Vladimír Vůjtek a Miloš Holaň.
Dynamo Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, A. Novotný, Kántor, Mundroch, Linhart, Havíř – Čaloun, Blažek, M. Hlinka – J. Kolář I, Mikeska, Korhoň – Tvrdík, Klouda, Koukal – Centovský, Rolínek, Lubina. Trenéři: Vladimír Martinec a Jiří Šejba.

Komentář

Začátek na jedničku

Přestože pardubičtí hokejisté měli za sebou dalekou cestu do Ostravy a v nohou těžký duel s Karlovými Vary, začátek střetnutí se jim povedl lépe. Od prvních minut byli aktivnější, pomohlo jim také vyloučení Köhlera, při kterém zle dotírali na Pincovu klec. Branku sice Moeller v početní výhodě nevstřelil, o chvilku později se přesto radoval. Michal Tvrdík přihrávkou od mantinelu nabil Robertu Kántorovi, který střelou bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1.

Hostující celek v prvním dějství lepším týmem, častěji se dostávali před brankáře soupeře. V 15. minutě se až k Pincovi dostal Michal Mikeska, jeho pokus ale ještě ve zrodu zneškodnila Pincova hokejka. Pořádnou šanci na srovnání stavu měli domácí hokejisté v 19. minutě, kdy Padělek stál přímo u Lašáka, který vystihl jeho kličku a puk schoval pod lapačku.

Vyrovnání zařídil Procházka

Ve druhém dějství se domácí zvedli, jejich hra byla pestřejší a nápaditější. V 26. minutě se nadvakrát dostal do šance obránce Philipp, poprvé se puk z klubka hráčů odrazil k němu, podruhé trefil vítkovický zadák obránce Snopka.

Ostravští hokejisté se srovnání skóre dočkali až dvě minuty před koncem prostřední třetiny. Při hře čtyři na čtyři (vyloučeni byli Kántor za hákování a Štefanka za nafilmovaný pád) najel do útočného pásma Philipp, který přihrál Burgrovi, jehož střelu dorazil za Lašáka Procházka – 1:1. V závěru třetiny mohl ještě skórovat Štefanka, jehož pokus ale nemířil přesně.

Ani prodloužení další branku nepřineslo

Ve znamení trestů a přerušení se neslo hokejové klání ve třetí třetině. První výhodu měli Pardubičtí při vyloučení Köhlera, na druhé straně putoval v čase 44:42 na trestnou lavici Klouda, při kterém měl hostující celek i trochu štěstí. Puk, který se najednou ocitl poblíž brankoviště, se snažil odpálit obránce Kántor, ale následně zlomenou holí skoro pomohl touši, aby doputoval do klece Jána Lašáka.

Obě mužstva bojovala o každý centimetr ledu, mnoho hokejových kombinací diváci v ostravské ČEZ Areně nespatřili. Poslední šanci na tříbodové vítězství měl Moeller po vyloučení Šimíčka, ale Kántorovu střelu od modré Pinc vykryl ramenem a i další šance Východočechů zůstaly nevyužity.

V prodloužení byl sice domácí celek opticky aktivnějším týmem, mistr si ale hlídal obranu tak, aby neinkasoval. Půlminutu před koncem nastavení byli sice vyloučeni Kolář a Philipp, ale ani hra ve třech nezměnila jednobrankové skóre na obou stranách.

Po těžkém domácím utkání s Karlovými Vary získal tým HC Moeller Pardubice cenný bod na ledě Vítkovic. Rozšířit prozatímní čtyřbodovou bilanci může Martincova družina už v úterý, kdy do pardubické ČEZ Areny přijede litvínovský Chemopetrol.

Ohlasy po utkání

Miloš Holaň (Vítkovice): „Utkání jsme nezačali dobře, hosté nás přehrávali a nestačili jsme na ně ve všech směrech. Museli jsme v kabině zvýšit hlas, náš výkon se potom zlepšil, ale narazili jsme na vynikajícího Lašáka.“
Vladimír Martinec (Pardubice): „Nám se vstup do utkání povedl. Z několika šancí jsme ale využili jednu. Ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak. Soupeř byl lepší. My jsme však přesto hru vyrovnali. V prodloužení už jsme se soustředili na to, abychom nedostali gól.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 11. 9. 2005
VIT - PCE
1:1p
15. kolo, 16. 10. 2005
VIT - PCE
5:1
28. kolo, 27. 11. 2005
PCE - VIT
0:1
41. kolo, 15. 1. 2006
PCE - VIT
3:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 65 0 38 1
Obránci G A +/- TM
Robert Kántor 1 0 1 4
Andrej Novotný 0 0 1 0
Jan Snopek 0 0 0 10
Petr Čáslava 0 0 0 0
Petr Mudroch 0 0 0 0
David Havíř 0 0 -1 4
Tomáš Linhart 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Michal Tvrdík 0 1 0 0
Lubomír Korhoň 0 0 1 0
Michal Mikeska 0 0 1 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 2
Peter Klouda 0 0 0 2
Jan Kolář 0 0 0 2
Tomáš Blažek 0 0 0 0
Jan Čaloun 0 0 0 0
Miroslav Hlinka 0 0 0 0
Ladislav Lubina 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube