Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 32. kolo, úterý 17.1.1995, Zimní stadion města Olomouce

Olomouc

Dynamo Pardubice

3:3p
2:0, 0:1, 1:2 – 0:0
Branky: 9. Slavík, 18. Brančík, 54. Eichenmann – 24. Kastner, 44. Kastner, 55. Hejduk. Rozhodčí: Pasker – Fedoročko, Padevět. Vyloučení: 7:8, navíc Mečiar (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. Diváci: 4190. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3.
Olomouc: Cagaš – Flašar – Tomášek – J. Látal, Tejkl, Kuntoš, Vavrečka – Kratěna, Fabian, Nohel – Chalánek, Eichenmann, Slavík – Brančík (41. Němeček), Zíma, Navrátil.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Mečiar, Kostka, Říčař, Malinský, Jančařík – Zadina, Koudelka, Lubina – Sekera, Kastner, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Procházka.

Komentář

V utkání prvního s posledním získali překvapivě bod Pardubičtí. I když nastoupili bez zraněných Webra, Šejby, Zajíce a Krále, projevili větší touhu bodovat a kromě první třetiny měli i více ze hry.

V úvodu byli hosté aktivnější a v přesilovce při vyloučení Tomáška musel Cagaš likvidovat střely Hejduka a Lubiny. V osmé minutě hráli domácí první přesilovku a za 27 sekund se trefil Slavík. Pardubičtí reklamovali vniknutí puku do branky sítí, chvíli se nehrálo a síť se zašívala. Pak akce postrádaly plynulost, byl to spíše boj o střední pásmo s řadou nečistých zákroků.

Na přísnost rozhodčího Paskera doplatili Pardubičtí, když Olomoučtí svou čtvrtou přesilovku využili za 35 vteřin Brančíkem po objetí branky.

Start do druhé třetiny měli opět lepší Pardubičtí, Cagaš opět odolával při oslabení, avšak ve 24. minutě ve hře pět na pět vyšla hostům perfektní akce a Kastner zblízka po příhře Sekery snížil na 2:1.

Pardubické branka povzbudila, objevovali se stále více před Cagašem. Kastner neproměnil sólo od modré a nebezpečné střely Jančaříka zdálky likvidoval Cagaš.

Třetí třetinu začali Olomoučtí sice aktivně, ale ve 44. min. po chybě v obraně Kastner z křídla prostřelil Cagaše a vyrovnal. Od té chvíle měli Pardubičtí zřejmou převahu, domácí zachraňoval dvakrát Cagaš při vyložených šancích Zadiny a Kostky.

Když v 54. minutě Eichenmann vstřelil třetí gól domácích, zdálo se, že vyhrají, ale za necelou minutu Hejduk po střele Mečiara znovu vyrovnal na 3:3. Zbytek normální hrací doby ani prodloužení už branku nepřinesly.

Ohlasy po utkání

Josef Augusta (HC Olomouc): „Nehráli jsme dnes v optimální formě. Neměli jsme síly na to, abychom dotáhli utkání do vítězného konce, byli jsme pasívní v útočném pásmu, prohrávali jsme osobní souboje.“

Jan Levinský (HC Pardubice): „Bylo to celkem slušné utkání, mělo volnější začátek, ve druhé polovině gradovalo. Měli jsme špatnou první třetinu, ale ve třetí třetině jsme měli dostatek šancí i na vítězný gól.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 14. 10. 1994
OLO - PCE
1:3
21. kolo, 22. 11. 1994
PCE - OLO
3:5
32. kolo, 17. 1. 1995
OLO - PCE
3:3p
43. kolo, 28. 2. 1995
PCE - OLO
6:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube