Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 26. kolo, neděle 23.11.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Plzeň

4:1
2:0, 1:1, 1:0
Branky: 2. Martinec, 18. Hejduk, 23. Jantovský, 46. Jantovský – 36. Straka. Rozhodčí: T. Svoboda – P. Charvát, Pešan. Vyloučení: 7:9, navíc Kudrna osobní trest do konce utkání – Řezníček 10 minut osobní trest, Šrek osobní trest do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 8117. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Mudroch, Pospíšil, Dobeš – Hejduk, Kudrna, Kábrt – S. Procházka, Martinec, Jantovský – Koudelka, Plášek, M. Procházka – Paleček, Sýkora, Rozsíval.
Plzeň: Salfický (23. Hudáček) – Čech, Řezníček, Zetek, Vlček, Hanzlík, Šrek (26. Kříž) – Bednář, Straka, Geffert – Volák, Kraft, D. Pospíšil – Vostřák, Polák, Navrátil.

Komentář

Zcela shodným výsledkem (4:1), avšak tentokrát vítězstvím Východočechů, skončil souboj Pardubic s Plzní. Pardubičtí už pět kol za sebou nepoznali hořkost prohry.

Domácí zahájili sérii tří zápasů na vlastním ledě soubojem se Západočechy, v jejichž dresu nastoupili dva odchovanci pardubického hokeje – Salfický a Pospíšil, silou uragánu. Už ve druhé minutě otevřeli skóre a víc jak úvodních pět minut se hrálo výhradně před Salfického brankou. Plzeň vrátila částečně do hry přesilovka při vyloučení Jantovského, ale pak měli domácí opět výraznou převahu. Hrálo se v rychlém tempu s patřičným důrazem.

Po hrubé chybě Salfického zvýšili domácí na tříbrankový náskok, v 26.minutě po faulu Stanislava Procházky došlo ke rvačce mezi Kudrnou a Šrekem, po které byli oba hráči posláni do šaten. Hra byla rozkouskována do spousty osobních šarvátek a to více vyhovovalo plzeňskému mužstvu. Domácí vypadli z tempa a v závěru druhé třetiny přenechali soupeři iniciativu a domácí brankář Barta měl podstatně víc práce než jeho protějšek Hudáček, který od 23. minuty nahradil Salfického. Ve 38.minutě jeden z diváků hodil na led petardu, rozhodčí přerušili utkání a zbytek této třetiny se dohrával po úpravě ledu společně se závěrečnou dvacetiminutovkou.

Vyloučením Kudrny do konce utkání se při absenci nemocného Blažka rozpadl první útok, a to se odrazilo v herním projevu domácího týmu. Pardubičtí zvýšenou bojovností čelili důraznému tlaku Západočechů a v závěrečné třetině víceméně kontrolovali hru, zvláště když ve 46. minutě si čtvrtou brankou pojistili třígólový náskok. Ten udrželi až do konce.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Ze strany plzeňského mužstva jsme podobnou taktiku čekali. Vytvořili jsme si řadu šancí. V první třetině jsme měli hru pod kontrolou, ale rozhodila nás bitka hráčů ve druhé třetině. Vyhráli jsme zaslouženě, vynikající byl opět brankář Barta.“

Radim Rulík (HC Keramika Plzeň): „Prohráli jsme proto, že jsme v úvodní třetině dvakrát inkasovali. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale neproměnili jsme šance. Podali jsme bojovný výkon a mužstvo nás nezklamalo.“

Zápasy v sezóně

13. kolo, 10. 10. 1997
PLZ - PCE
4:1
26. kolo, 23. 11. 1997
PCE - PLZ
4:1
39. kolo, 15. 1. 1998
PLZ - PCE
5:3
52. kolo, 17. 3. 1998
PCE - PLZ
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube