3.2.2006
Jan Hrabal

Třinec si veze z Pardubic všechny body

Bitva jako řemen! Spousta snahy ale i nepřesností nabídlo 47. kolo hokejové extraligy, v němž do Pardubic přijel Třinec. Pardubice v utkání dvakrát vedly, Třinec dokázal vždycky vyrovnat a nakonec vstřelit i vítězný gól. Diváci odcházeli do svých domovů hodně smutní.

Tipsport extraliga, 47. kolo, pátek 3.2.2006, ČEZ Arena

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

2:3
1:0, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 19:02 M. Hlinka (Kántor, Čaloun), 38:48 Rolínek (Blažek, Razingar) – 33:18 Peterek (Kudrna), 45:00 Janků (Výtisk), 51:14 Pácal (Polanský, Fabuš). . Rozhodčí: Smeták – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:9, navíc Peterek (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 9300 (vyprodáno). Střely na branku: 41:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Dynamo Pardubice: Lašák – Havíř, Mudroch, Snopek, Čáslava, Vágner, Kántor – Razingar, Blažek, Rolínek – Sýkora, Mikeska, M. Hlinka – Čaloun, Koukal, Kolář. Trenéři: Vladimír Bezdíček a Petr Hemský.
Oceláři Třinec: Biegl – Výtisk, Pácal, Tesařík, Chmelíř, Kroupa, Frolo – Huna (41. Fabuš), Skořepa, I. Padělek – Kudrna, Peterek, Hašek – Janků, Polanský, Tomas – od 41. navíc Paroulek. Trenéři: Jiří Juřík, Aleš Mach a Jan Daneček.

Komentář

Tlak gradoval v závěru a byl oceněn brankou

Plná parkoviště, fronty u vchodů do ČEZ Areny. Nejen toto signalizovalo velký zápas v Pardubicích. Od první třetiny mohli diváci sledovat velké hokejové představení plné snahy. Parádní atmosféru podtrhlo i předání dresu s číslem 500 Petru Mudrochovi na začátku utkání za půltisícovku sehraných utkání v české nejvyšší soutěži.

Úvodní minuty nabídly vyrovnanou partii. HC Moeller se snažil bušit do třinecké defenzívy, ale ta byla pozorná.

První velkou šanci si vypracovali Oceláři, když ve 13. minutě po zaváhání defenzívy Východočechů jeli dva na jednoho Kudrna s Peterkem. Bývalý pardubický hokejista se odhodlal ke střele, která ale minula Lašákovu klec.

O dvě minuty později se mohli prosadit domácí poté, co Mikeska nádherně přihrál volnému Havířovi. Zadák HC Moeller se odhodlal ke střele, která jenom lízla brankovou konstrukci za Radovanem Bieblem. Chvilku na to si obecenstvo mocně povzdechlo poté, co Hlinkovu střelu nedokázal dorazit Mikeska. Biegl chvíli vůbec nevěděl, kde byl puk, přestože byl asi půl metru před ním.

V závěru třetiny tlak domácích gradoval, Třinečtí nestačili a byli po zásluze v posledních dvou minutách dvakrát vyloučeni. První přesilovku HC Moeller proměnil, na třineckého gólman střílel snad ze všech pozic. Po ráně Kántora se zdálo, že Biegl odolal náporu domácích, ale před brankou našel kotouč Miroslav Hlinka a k všeobecné radosti dorazil puk za brankovou čáru – 1:0.

V čase 19:23 byl zase vyloučen Tesařík za sekání. Rozhodčí Smeták mu udělil trest až po konzultaci se svým kolegou.

Přesilovka pět na tři nepomohla

Přesilovku z první třetiny Moeller nevyužil. I tak se ale snažil, aby hrál prim. Třinec se přes ztrátu snažil trpělivě bránit, to ale neznamená, že by nechtěl využít šance k brejku.

Ve 25. minutě se řádně zapotil Ján Lašák, když musel likvidovat šanci Tomase, jemuž parádně přihrál Fabuš. Pak se poměrně dlouho hrálo střídavě na obě strany bez větších obtíží pro gólmany. Až ve 31. minutě se krásně přes obránce Výtiska dostal do zakončení, ale jeho bekhend minul Bieglovu branku.

V čase 33:08 byl za hákování vyloučen hostující obránce Frolo, o deset sekund později ale Oceláři vyrovnali! Po vyhraném buly došlo k totálně nedohodě na modré, čehož využil Jaroslav Kudrna, aby do brejku vyslal kapitána Peterka. V nájezdu proti Lašákovi nezaváhal a vyrovnal – 1:1!

O dalších osmnáct vteřin později se vyskytla více než jedenapůlminutová výhoda přesilové hry pro domácí. Ti se snažili, ale té snahy bylo asi moc. Míjeli kotouče, prostě to nešlo.

Skoro to až vypadalo, že v dalších minutách se budou domácí trápit. Z tohoto sevření je ale vysvobodil Tomáš Rolínek, který dostal přihrávku od kapitána Blažka, s pukem se propasíroval až před Biegla a střelou mezi tělo a vyrážečku jej překonal – 2:1.

Tomáš Pácal rozhodl

Pardubičtí chtěli trochu setřást útočnou snahu, ale po 45. minutě je zase museli obnovit. Střelu od modré z hole Výtiska si totiž perfektně stáhl Pavel Janků a ihned poslal puk směr branka – 2:2.

To ale nebylo všechno. V čase 51:14 se ujala střela od modré z hole Tomáše Pácala přímo k tyči. Vyprodaná ČEZ Arena zcela posmutněla – 2:3… Hned po vstřelené brance se zcela před Biegla dostal Hlinka, ale třinecký gólman se zaskvěl.

Velkou šancí pro Moeller byl nájezd Jana Čalouna, který si v rohu sebral puk, nabruslil až před Biegla, který ale za pomoci svých kolegů situaci ustál.

V čase 58:43 byl za hákování Jana Čalouna vyloučen Jan Polanský. Pardubičtí měli buly v útočném pásmu, hráli power play, ale skóre nezměnili.

Boj o play off ovšem nekončí. V posledním zápase před olympijskou přestávkou přivítají hráči Moelleru pozítří hokejisty Kladna.

Ohlasy po utkání

Vladimír Bezdíček (Pardubice): „Bylo to hlavně o psychice. Bohužel, i když jsme po dvou třetinách ještě o gól vedli, tak jsme zápas nezvládli a Třinec nás přehrál celoplošnou hrou.“ Jiří Juřík (Třinec): „Pro nás to bylo stejně jako pro domácí velice náročné utkání a my jsme ho zvládli lépe po psychické stránce. Chtěl bych poděkovat panu Hemskému, protože jsme po jeho výrocích neměli žádné problémy s motivací. Kluci byli nažhavení. Za nepříznivého stavu jsme ve třetí třetině odvedli skvělou práci a otočili jsme výsledek.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 27. 9. 2005
TRI - PCE
2:1
21. kolo, 1. 11. 2005
PCE - TRI
1:2
34. kolo, 20. 12. 2005
TRI - PCE
1:3
47. kolo, 3. 2. 2006
PCE - TRI
2:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 59 0 43 3
Obránci G A +/- TM
Robert Kántor 0 1 -3 0
Petr Mudroch 0 0 1 0
David Havíř 0 0 0 2
Jan Snopek 0 0 0 2
Petr Čáslava 0 0 0 0
Martin Vágner 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Tomáš Rolinek 1 0 0 0
Miroslav Hlinka 1 0 -1 0
Tomaž Razingar 0 1 0 0
Tomáš Blažek 0 1 -1 0
Jan Čaloun 0 1 -1 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Michal Mikeska 0 0 -2 2
Petr Sýkora 0 0 -2 0
HC Dynamo YouTube