18.7.2006
Jan Hrabal

Čalounův gól stačil. Pardubice vezou cenné body z Litvínova

Pardubická jízda pokračuje dál! Hokejisté HC Moeller dokázali bodovat pošesté v řadě na venkovním kluzišti. V Litvínově jim k tomu stačila jediná branka z poloviny třetí třetiny z hole Jana Čalouna, který po přihrávce od Petra Koukala nedal šanci litvínovskému brankáři Altrichtrovi. Vstřelil tak stou branku HC Moeller v sezoně. Pardubická defenzíva, kterou kočíroval vynikající výkon Jána Lašáka, gól nepustila, a tak jediná trefa mezi tři tyče rozhodla o importu bodů na východ Čech.

Tipsport extraliga, 42. kolo, čtvrtek 19.1.2006, Zimní stadion Ivana Hlinky

Litvínov

Dynamo Pardubice

0:1
0:0, 0:0, 0:1
Branka a nahrávka: 48:02 Čaloun (Koukal, Razingar). Rozhodčí: Minář – Chytil, Klein. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 3150. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:1.
Litvínov: Altrichter – Hranáč, Gýna, Poživil, Ťupa, Morava, Skuhrovec, Všetečka – Prorok, Reichel, Kubinčák – Branda, Benda, Trávníček – Šaffer, Sklenička, Bednařík – Zadina, Jánský, Gombár. Trenéři: Václav Sýkora a Petr Fiala.
Dynamo Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Havíř, Mudroch, Vágner, Kántor – Rolínek, Blažek, Lubina – Sýkora, Mikeska, Hlinka – Čaloun, Koukal, Razingar – Mrázek, Starý, Kolář. Trenéři: Vladimír Bezdíček a Petr Hemský.

Komentář

Ján Lašák vychytal únik Roberta Reichla

Do prvního dějství vstoupil aktivněji litvínovský Chemopetrol, postupem času ale pardubický Moeller hru vyrovnával. Do první velké šance se ve 4. minutě dostal Robert Reichel, který se řítil sám na brankáře Jána Lašáka. Pardubický gólman jeho střelu k pravé tyči vystihl a betonem nájezd litvínovského kapitána zlikvidoval.

V 9. minutě se Branda probíjel do pásma, puk nahrál Bendovi, jehož střelu Ján Lašák vykopl bruslí. V dalších minutách se ukazoval i HC Moeller.

V závěru první dvacetiminutovky byl aktivnější pardubický celek. Nejprve se mohl prosadit ve 14. minutě Mikeska s Kántorem, ale obě střely skončily odrazem od dobře postaveného Altrichtra. O dvě minuty později dostala soupeře pod tlak první formace Východočechů, ale gólem jejich akce neskončila.

Obrany dominovaly

Hned ve 22. minutě se až k Lašákovi prodral Ivo Prorok, udělal pardubickému brankáři kličku, ale puk následně zvedl příliš vysoko. O tři minutky později hostům zatrnulo poté, co Branda u tyče dorážel kotouč. Neúspěšně.

Prostřední dějství bylo ve znamení mírné převahy domácího družstva, jehož akce buď zachytila pozorná obrana Moelleru nebo její šéf – brankář Ján Lašák.

Ale i Pardubice několikrát pohrozily před Altrichtrem. Třeba ve 30. minutě se mohl po pěkné akci prosadit Koukalův útok, do největší příležitosti se dostal Tomaž Razingar. Jeho střelu ale chytil Martin Altrichter.

Velké šance měli Východočeši v závěru druhé třetiny. Litvínovský brankář byl v plné permanenci, ale nakonec náporu odolal.

Exlitvínovský střelec rozhodl

Litvínov začal třetí třetinu aktivně. Dostával soupeře pod tlak, ale domácí hokejisté se nemohli gólově prosadit. Do největší příležitosti se ve 46. minutě dostal Daniel Branda, jím vystřelený puk trefil Lašáka, který jej v obtížích tečoval mimo branku.

A tak udeřilo na opačné straně. Po Razingarově přihrávce se do akce dostal Petr Koukal, který u branky našel Jana Čalouna, jenž nekompromisní střelou pod víko vstřelil úvodní branku utkání – 0:1.

V závěru se domácí snažili vyrovnat stav, ale pozorná defenzíva soupeře byla nad jejich síly. V poslední půlminutě hráli Severočeši power play, ale ani ta nezměnila nic na tom, že Pardubičtí pošesté v řadě venku bodovali, tentokrát naplno, a připsali si důležité tři body.

Ohlasy po utkání

Václav Sýkora (Litvínov): „Nás výsledek mrzí, protože jsme potřebovali bodovat naplno. Mužstvo podalo sice dobrý výkon, chtělo, bojovalo, ale bohužel bez střeleckého efektu.“
Petr Hemský (Pardubice): „Nehráli jsme na krásu, ale účelně. Nechtěli jsme zbytečně inkasovat. Podařilo se nám dát šťastný gól a zisk tří bodů nás těší.“

Zápasy v sezóně

3. kolo, 13. 9. 2005
PCE - LIT
5:3
16. kolo, 22. 10. 2005
LIT - PCE
1:2
29. kolo, 2. 12. 2005
PCE - LIT
2:4
42. kolo, 19. 1. 2006
LIT - PCE
0:1

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 35 0
Obránci G A +/- TM
Robert Kántor 0 0 1 4
Martin Vágner 0 0 1 0
Petr Čáslava 0 0 0 0
David Havíř 0 0 0 0
Petr Mudroch 0 0 0 0
Jan Snopek 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Jan Čaloun 1 0 1 0
Petr Koukal 0 1 1 0
Tomaž Razingar 0 1 1 0
František Mrázek 0 0 0 2
Tomáš Blažek 0 0 0 0
Miroslav Hlinka 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Lubomír Korhoň 0 0 0 0
Ladislav Lubina 0 0 0 0
Michal Mikeska 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
Petr Sýkora 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube