7.10.2005
Jan Hrabal

Dva inkasované góly v úvodu pokazily zápas

Zlý vstup do utkání pokazil pardubickým hokejistům jejich vystoupení na znojemském ledě. Ve 4. minutě prohrával Moeller 0:2. Pardubičtí se ale nevzdávali, v 53. minutě snížil v oslabení Mikeska, ale na remízu Východočeši nedosáhli. Tlak na vyrovnání zcela otupily dvě vyloučení v závěru utkání. HC Moeller Pardubice tak potřetí v řadě odchází z ledu poražen.

Tipsport extraliga, 11. kolo, pátek 7.10.2005, Hostan arena

Znojmo

Dynamo Pardubice

2:1
2:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 3:32 Heš (Pucher, Ondřej), 4:17 Ondřej (Ludvík) – 52:18 Rolinek (Čaloun). Rozhodčí: Rejthar – Český, Kostka. Vyloučení: 8:11, navíc Kolář (Pardubice) na 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4800. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Znojmo: Trvaj – Jareš, Čakajík, Bičánek, Němeček, Heš, Mojžíš, Šmach – Erat, Pucher, Uram – Mikulík, Dopita, Ludvík – Plášek, Haman, Ondřej – Beroun, Tatarčík, Kraus. Trenéři: Miloslav Hořava a Jan Votruba.
Dynamo Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Novotný, Kántor, Mudroch, Linhart, Havíř, Vágner – Mrázek, Hlinka, Korhoň – Čaloun, Mikeska, Rolínek – Kolář, Tvrdík, Lubina – Cetkovský, Klouda, Koukal. Trenéři: Vladimír Martinec a Jiří Šejba.

Komentář

Pokažený začátek

Vstup do utkání se pardubickým hokejistům opravdu nepovedl. Ve 3. minutě byl za nedovolené bránění vyloučen útočník Ladislav Lubina, který na trestné lavici vydržel pouze 51 vteřin. V čase 3:32 vypálil od modré obránce Jiří Heš, jehož střela prošla až za záda brankáře Jána Lašáka – 1:0.

Ještě hůře bylo hostujícím hokejistům o dalších 45 sekund později, když Ludvíkovu střelu propasíroval do pardubické branky Ondřej – 2:0.

Pardubicím mohlo pomoci vyloučení Mikulíka v 6. minutě, ale výhody hosté nevyužili. Domácí hokejisté měli nahráno, naopak Moeller musel hned zkraje zápasu dohánět dvoubrankové manko. Velkou šanci ke snížení stavu měl Rolínek, ale ve 14. minutě ve velké šanci nedokázal překonat domácího brankáře Jiřího Trvaje.

Nebezpečnou šanci měl v závěru prvního dějství domácí útočník Peter Puchem tečí Čakajíkovy střely, kterou ale Lašák zastavil. V samotném závěru prvního dějství byli postupně vyloučeni Kolář a Bičánek.

Druhé dějství branku nepřineslo, šance ano

Do druhé třetině šly v početní výhodě Pardubice, které už při rovnovážném počtu hráčů na ledě zle dotírali před brankářem Trvajem. Mikeskova formace dostala domácí borce pod velký tlak, ale na snížení několik střeleckých pokusů nestačilo.

Na opačné straně měli domácí Orli velkou šanci na zvýšení náskoku, když po dvou vyloučeních pardubických hráčů měli možnost sedmatřicetisekundové přesilovky pěti proti třem. Jihomoravané ale pranic výhody nevyužili.

Znojemská Hostan aréna viděla útočně laděné utkání, oba soupeři se předháněli v útočných manévrech. Na jedné straně zabránil Čalounovi ve skórování brankář Trvaj, na opačném konci kluziště zahrozili Puchem s Uramem.

Pardubičtí se snažili snížit stav skóre, ve 34. minutě se neujala střela Snopka, kterou Trvaj holí vyrazil. Na konci prostřední třetiny mohlo Pardubicím pomoci Hešovo nedovolené bránění, po kterém si musel znojemský zadák usednout na trestnou lavici. Přesně minutu před koncem druhé třetiny jej ale doplnil mezi trestoměřiči obránce Robert Kántor, který sekání musel zneškodnit předchozí Uramův výpad směrem k Lašákovi.

Vyrovnání zhatily tresty

Vytrvale bojoval Moeller o snížení, aby pak mohl přímo bojovat o bodík. Tvrdík hned zkraje třetí třetiny pálil směr Trvajova brána. Nepřesně. Ve 46. minutě Pardubáci rozjeli přesilovkový kolotoč po předchozím Jarešově trestu za nedovolené bránění.

Sudí Rejthar poměrně často v poslední třetině vylučoval. V čase 47:39 vykázal ven Ondřeje za hrubost a Moeller měl další možnost ke snížení stavu. Když už byl na ledě plný stav hráčů, tak o chvíli později se zase ohřála trestná lavice Pardubic, když na ni po předchozím krosčeku na Urama usedl Mikeska.

Pardubický útočník mohl odejít z trestné lavice o dvě minuty později v dobré náladě. Jak by také ne, když šest minut před jeho návratem si puk v obranné třetině Orlů uzmul Rolínek a nadvakrát překonal Trvaje – 2:1.

Snaha Moelleru o vyrovnání nabyla konkrétních rozměrů, náladu na pardubické střídačce ale rmoutil rozhodčí Rejthar. V čase 53:08 byla celá střídačka potrestána za to, že hrála v šesti. Další tresty pro hostující tým následovaly v časech 57:26 a 58:31. Znojemští Orli si tak mohli v poklidu užít závěrečných minut a zisk tří bodů, které jim zajistily třetí místo v průběžné tabulce.

Zlomit sérii tří porážek mohou hokejisté HC Moeller Pardubice již tuto neděli, v domácím prostředí se Východočeši utkají s pražskou Slavií! Utkání začíná o hodinu později oproti tradičním nedělním časům, tedy v 18.00. Důvodem je konání Velké Pardubické.

Ohlasy po utkání

Vladimír Martinec (Pardubice): „Nechytili jsme začátek a dostali jsme v prvních pěti minutách dvě branky. Padly po hrubých chybách, kdy jsme měli kotouč na holi a nebyli jej schopni vyhodit. Potom hra byla vyrovnaná se šancemi na obou stranách. My jsme měli dvě vyložené možnosti, které jsme neproměnili. V závěru jsme se vlastní nedisciplinovaností nechali zbytečně vyloučit a tím se připravili o možnost závěrečného náporu.“
Miloslav Hořava (Znojmo): „Padlo sice málo branek, ale zápas byl oboustranně výborný se spoustou šancí na obou stranách. Pardubice hrály velice dobře. Díky tomu, že zachytal výborně brankář Trvaj, který nás v rozhodujících chvílích podržel, tak jsme vyhráli 2:1 a získali plný počet bodů.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 7. 10. 2005
ZNO - PCE
2:1
24. kolo, 18. 11. 2005
PCE - ZNO
2:1
37. kolo, 30. 12. 2005
ZNO - PCE
1:3
50. kolo, 4. 3. 2006
PCE - ZNO
3:4

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 31 2
Obránci G A +/- TM
Andrej Novotný 0 1 1 0
Robert Kántor 0 0 1 2
Jan Snopek 0 0 0 2
Petr Čáslava 0 0 0 0
David Havíř 0 0 0 0
Martin Vágner 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 -1 2
Petr Mudroch 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Tomáš Rolinek 1 0 1 0
Jan Čaloun 0 0 1 0
Petr Koukal 0 0 0 14
Michal Mikeska 0 0 0 4
František Mrázek 0 0 0 4
Jiří Cetkovský 0 0 0 0
Miroslav Hlinka 0 0 0 0
Peter Klouda 0 0 0 0
Lubomír Korhoň 0 0 0 0
Ladislav Lubina 0 0 -1 2
Jan Kolář 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube