11.12.2016
Jan Hrabal

Skvělá první třetina! Dynamo vyhrálo v Olomouci 4:2

OLOMOUC — Díky čtyřbrankové úvodní dvacetiminutovce dokázali hokejisté Pardubic zvítězit v Olomouci. Po brankách Tylera Redenbacha, Matěje Berana, Petra Hubáčka a Jérômeho Leduca vedlo Dynamo už 4:0, ve druhé třetině a v závěru sice Olomouc snížila, ale Východočeši si nenechali důležité vítězství vzít.

Tipsport extraliga, 29. kolo, neděle 11.12.2016, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

2:4
0:4, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 35:52 Skladaný (4/5), 57:37 Herman (Jaroměřský; 5/5) – 2:11 Redenbach (Ščotka; 5/5) 7:12 Beran (Havlík, Schaus; 5/5), 10:20 Hubáček (Sýkora, Ščotka; 5/5), 13:47 Leduc (Johnson, Redenbach; 5/5). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) – Jiří Gebauer, Vít Lederer. Vyloučení: 3:4 (1:0, 1:1, 1:3). Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4110. Střely na branku: 28:16 (12:10, 6:4, 10:2). Srážky: 6:4. Vhazování: 30:28. Blokované střely: 15:7. Průběh utkání: 0:4, 2:4. Nejlepší hráči: Jan Jaroměřský – Petr Hubáček.
Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Galvas, Rašner – Skladaný, Knotek, Laš – T. Mikúš, J. Mikúš, Holec – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Fořt, Herman, Burian – Matai. Trenéři: Zdeněk Venera a Jan Tomajko.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Schaus, Havlík, Leduc, Nedbal, Ščotka, Bokroš, Horyna – Sýkora, Tomášek, Hubáček – Klimenta, Nahodil, Rolinek – Mallet, Redenbach, Johnson – Poulíček, T. Kaut, Beran. Trenéři: Pavel Rohlík a Michal Mikeska.

Komentář

Už v prvních minutách zápasu se před pardubickou brankou usadili Kohouti, olomoučtí střelci si ale na dobře chytajícího brankáře hostů nepřišli. Ve třetí minutě navíc lovil puk z branky Konrád, když k levé tyči mířil Tyler Redenbach. Východočechy vstřelená branka viditelně nakopla, a tak to byli právě oni, kteří obraně soupeře, tedy Olomouckým, přidělávali pořádné starosti.

Nadvakrát pak zkusil překvapit domácího brankáře Nahodil, střelou z pravé strany ale mířil kousek vedle olomoucké svatyně, o chvíli později trefil z levé strany jen chrániče brankáře Kohoutů. Hanáci pak ustáli oslabení, když se na trestnou lavici poroučel Rašner, jen chvíli na to se ale znovu rozvlnila síť za olomouckým strážcem svatyně, když střela Matěje Berana z pravého kruhu propadla Konrádovi až do branky.

Snížit náskok Dynama pak mohl rychlonohý Jaroměřský, olomoucký obránce ale z hranice levého kruhu mířil jen do výstroje připraveného Kacetla. Uplynulo sotva deset minut z utkání a Pardubice trestaly velkou chybu Hanáků další brankou, když situaci dva na jednoho zakončil přesnou střelou pod víko Petr Hubáček.

Ve čtrnácté minutě bylo s Kohouty ještě hůř. Další chybu domácích hráčů, kteří se nepochopili při rozehrávce ve vlastním pásmu, potrestal Jerome Ledouc trefou do horního růžku Konrádovy branky. Do útočného pásma se pak prohnal Ostřížek, urostlý útočník se snažil Kacetla ještě rozhýbat a dostat puk mezi tři tyče, pardubický strážce svatyně se ale zmást nenechal.

Na začátku druhé části prověřil pozornost hostujícího brankáře střelou od modré Vyrůbalík, domácí kapitán ale mířil těsně mimo olomouckou svatyni. O chvíli později si na modré čáře prohodili puk Ondrušek s Galvasem, třiadvacítka Kohoutů ale trefila jen připraveného Kacetla. Pořádně horko bylo před pardubickou brankou i po akci Hermana s Fořtem, kteří se snažili dostrkat puk za pardubického maskovaného muže z těsné blízkosti, uspět ale nedokázali.

Kohouti postupně začali přidávat na tempu, koncovka je ale trápila dál. Kacetl sice při zásahu přišel o hůl, Burianovu tvrdou střelu z mezikruží ale zvládl zneškodnit i bez hole. Vyzrát na pardubického brankáře nedokázal ani Herman, který se protáhl k levé tyči branky hostů, trefil ale jen Kacetlovu výstroj.

Čtyři minuty před koncem prostřední části se olomoucká střídačka přece jen radovala z gólu, když se ve vlastním oslabení prohnal do útoku František Skladaný a mířil přesně k bližší tyči. O půl minuty později se řítila na pardubickou branku hned dvojice hráčů. Mataie s Burianem ale zastavil signalizovaný ofsajd. Netrvalo dlouho a před brankou hostů znovu zahrozil olomoucký obránce. Benjamínek Kohoutů, Jakub Galvas, se i přes bránící hráče protáhl přes půl hřiště podél pravého mantinelu a zkusil obkroužit Kacetlovu svatyni, po dohrání ale přišel o kotouč.

Do třetí třetiny vstoupili Hanáci znovu velmi aktivně, Burianova střela ale skončila jen ve výstroji připraveného brankáře, o chvíli později neuspěl střelou od modré ani Škůrek. Ve čtyřicáté páté minutě zkusil překvapit hostujícího brankáře Eberle, kladenský odchovanec však na Kacetla v brance Dynama nevyzrál.

Domácí si pak zahráli dlouhou přesilovku pět na tři, ohrozit branku Východočechů se jim ale přes velmi dobrou obranu Dynama nedařilo. V krátkém sledu pak zkusili nachytat Kacetla hned tři olomoučtí obránci, Škůrek, Jaroměřský, ani Matai, který v defenzivě Hanáků jen zaskakuje, ale na donedávna královéhradeckého brankáře recept najít nedokázali. Osm minut před koncem utkání zkoušel tečovat nahození olomouckého kapitána Fořt, puk přes připraveného Kacetla ale nedostal.

Hanáci ale ani chvíli před koncem zápasu nic nevzdali a utkání ještě zdramatizovali, když nahození Jaroměřského tečoval za Kacetla Jakub Herman. Další gól už ale Hanáci přidat nedokázali, Dynamo tak získalo cenné tři body.

Ohlasy po utkání

Zdeněk Venera (HC Olomouc): „Rozhodla první třetina, vlažný přístup z naší strany. Snažili jsme se hráčům vštípit, že dva domácí zápasy s Kometou a Litvínovem jsou pryč, ale nepodařilo se nám to. Přístup byl takový, že se nemůže nic stát. Můžu jen doufat, že nás tento zápas probere. Jediná cesta tohoto týmu je, že budou makat všichni hráči od první do poslední minuty. Stav 0:4 se těžko dohání, snad se probudíme, máme na to nyní reprezentační přestávku.“

Pavel Rohlík (HC Dynamo Pardubice): „Po třech porážkách jsme před pauzou chtěli bodovat. První třetina byla pro domácí až krutá, soupeř měl taky šance, ale góly jsme dávali jen my. Do konce zápasu už jsme se báli o výsledek, někteří hráči tam zase začali dávat svoje věci a nedodržovali systém. Ve třetí třetině to gradovalo, ale naštěstí jsme tam uhráli i oslabení ve třech. Klukům chci poděkovat, že se zvedli po zápase se Spartou, po které jsem měl k týmu řeč. Jsem rád, že hráči přijali zodpovědnost.“

Zápasy v sezóně

3. kolo, 13. 9. 2016
OLO - PCE
2:1
16. kolo, 28. 10. 2016
PCE - OLO
2:1
29. kolo, 11. 12. 2016
OLO - PCE
2:4
42. kolo, 27. 1. 2017
PCE - OLO
2:3sn
UDR2, 10. 3. 2017
PCE - OLO
2:3
UDR6, 22. 3. 2017
OLO - PCE
8:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ondřej Kacetl 60 0 26 2
Obránci G A +/- TM
Jérôme Leduc 1 0 0 0
Jan Ščotka 0 2 0 0
Ladislav Havlík 0 1 0 0
Nicholas Schaus 0 1 0 0
Tomáš Bokroš 0 0 0 0
Karel Nedbal 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Tyler Redenbach 1 1 0 0
Matěj Beran 1 0 0 0
Petr Hubáček 1 0 0 0
Nicholas Johnson 0 1 0 0
Alexandre Mallet 0 1 0 0
Petr Sýkora 0 1 0 0
Tomáš Kaut 0 0 0 0
Tomáš Klimenta 0 0 0 0
Lukáš Nahodil 0 0 0 0
Patrik Poulíček 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
David Tomášek 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube