Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 44. kolo, pátek 3.3.1995, Zimní stadion České Budějovice

České Budějovice

Dynamo Pardubice

0:3
0:0, 0:2, 0:1
Branky: 22. Král, 25. Kastner, 54. Blažek. Rozhodčí: Brada – Fedoročko, Padevět. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2200. Průběh utkání: 0:3.
České Budějovice: R. Turek – Suchánek, Zábranský, Mainer, Šedý, Hála, Kubíček – Rob, Horák, Dvořák – Bělohlav, Sailer, Brabec – Györi, F. Turek, Vošta.
Dynamo Pardubice: Salfický – Píša, Pácal, Jandera, Kostka, Pauer, Jančařík, A. Říčař – Zadina, Zajíc, Jantovský – Král, Kastner, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Procházka – Koudelka, Sekera, Šejba.

Komentář

Čtyři kompletní pětky hostí začaly proti oslabeným domácím (nově chyběli Ťoupal a Pícha) naprosto vyrovnaně, ale v počátku se zdálo, že přece jen budou Jihočeši favority.

Od druhé třetiny ale bylo všechno jinak. Otěže převzali Pardubičtí a dvěma lacinými brankami po chybách v obranné třetině domácí šli během pěti minut snadno do vedení. Českobudějovičtí se sice snažili, ale jejich střelecká potence a výborný brankář Salfický na druhé straně dělali své. Brankář hostí kryl v té době i trestné střílení Horákovi, které bylo nařízeno po jeho sražení Zadinou při vlastním oslabení.

Trápení Jihočechů pokračovalo i v závěrečném dějství. Vypracovali si sice řadu jasných gólových příležitostí, ale skutečně dnes vynikající Salfický v brance hostí byl nad jejich síly. Naopak „ránu z milosti“ jim zasadil šest minut před závěrem Blažek. Diváci tentokrát domácí v závěru vypískali.

Ohlasy po utkání

Vladimír Caldr (HC České Budějovice): „Byl to jeden z našich nejhorších výkonů, takhle se hokej nehraje. A následující play off už vůbec ne. Na šance, které jsme si vytvořili ve třetí třetině, se nevyhrává.“

Jan Levinský (HC Pardubice): „Jsme spokojeni, vyhráli jsme i s trochou štěstí. Výborně nám zachytal brankář Salfický a vyplatila se nám důsledná hra ve střední části.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 18. 10. 1994
PCE - CEB
2:4
22. kolo, 25. 11. 1994
CEB - PCE
4:1
33. kolo, 20. 1. 1995
PCE - CEB
3:3p
44. kolo, 3. 3. 1995
CEB - PCE
0:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube