Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 29. kolo, neděle 8.1.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

5:4p
0:2, 1:0, 3:2 – 1:0
Branky: 30. Jančařík, 44. Pospíšil, 45. Mečiar, 48. Říčař, 65. Blažek – 11. Meluzín, 15. Sedlák, 43. Štraub, 54. Meluzín. Rozhodčí: Potsch – Brunclík, Rouspetr. Vyloučení: 4:7, navíc Pospíšil (Pardubice) osobní trest 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 4700. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Dynamo Pardubice: Hašek – Píša, Mečiar, Kostka, Říčař, Malinský, Jančařík – Zadina, Zajíc, Lubina – Král, Kastner, Pospíšil – Weber, Koudelka (21. Blažek), Procházka.
Berani Zlín: Maláč – Tesařík, Kowalczyk, Maškarinec, Hamrlík, R. Kaňkovský, Krajíček – M. Okál, Hub, Z. Okál – Mejzlík, P. Kaňkovský, Sedlák – Janků, Štraub, Meluzín.

Komentář

Start Dominika Haška v dresu Pardubic a Romana Hamrlíka v dresu Zlína byl velkým magnetem pro diváky, ale i tak nebyl pardubický stadión zcela zaplněný. Nejlepší brankář NHL nepodal přesvědčivý výkon, nicméně na sebe upozornil lépe než jeho protějšek z NHL Hamrlík v dresu soupeře. Ten totiž odseděl na trestné lavici plných deset minut za pět vyloučení.

Domácí bez zraněného Šejby a juniorských reprezentantů Hejduka s Blažksem začali tradičně velkým náporem a jen v úvodní desetiminutovce neproměnili tři vyložené šance (Král například minul prázdnou branku).

Vedoucí mužstvo extraligy ale prakticky z první vážné akce v 11. minutě získalo vedení a o pět minut později při početní převaze zvýšilo na 2:0. Obě branky byly dosaženy v bezprostřední blízkosti zcela volným útočníkem Zlína a Hašek v brance domácích byl bez šancí. Závěr první třetiny byl velmi nervózní na ledě i v hledišti. Postaral se o to především rozhodčí Potsch, nad jehož verdikty zůstával někdy rozum stát.

I ve druhé třetiny dokazovali domácí, proč zůstávají na konci tabulky. Jejich největší slabinou bylo úspěšné zakončování akcí. Zlín hrál soustředěně a opíral se o výkon dobře chytajícího Maláče. Převaha Pardubických však byla korunována v polovině utkání při přesilovce pět na tři, kdy domácí Jančařík tvrdou střelou od modré čáry překonal zlínského brankáře.

Na druhé straně domácí brankář většinu hry v této části utkání jen sledoval úsilí svých spoluhráčů a kvality nejlepšího brankáře NHL prokázal až v závěru druhé třetiny při početní převaze Zlína po vyloučení domácích Kostky a Blažka.

Ohlasy po utkání

Petr Hemský (HC Pardubice): „Utkání solidní úrovně jsme začali neproměňováním šancí a zlepšili jsme se až od druhé třetiny. Vítězství je pro nás důležité a doufám, že jsme se chytli a dostaneme se mezi osm nejlepších. Hašek vnesl do mužstva dobrou pohodu.“

Vladimír Vůjtek (AC ZPS Zlín): „Měli jsme zápas dobře rozehraný a vedení 3:1 nám mělo stačit k vítězství. Nakonec jsme podlehli tlaku soupeře, a tak z tohoto pohledu se remíza zdála spravedlivá. Za trestuhodnou chybu Kowalczyka v poslední minutě prodloužení jsme zaplatili ztrátou obou bodů.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 7. 10. 1994
PCE - ZLN
8:3
18. kolo, 15. 11. 1994
ZLN - PCE
2:4
29. kolo, 8. 1. 1995
PCE - ZLN
5:4p
40. kolo, 17. 2. 1995
ZLN - PCE
3:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube