Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 25. kolo, neděle 4.12.1994, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Vítkovice

4:4p
0:1, 3:1, 1:2 – 0:0
Branky: 29. Hejduk, 34. Jančařík, 37. Král, 51. Zajíc – 1. Kotala, 40. Šmehlík, 46. Ryšánek, 60. Šebesta. Rozhodčí: Vokurka – Pešan, Průcha. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:2. Diváci: 2188. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4.
Dynamo Pardubice: Barta – Mečiar, Špelda, Ťoupal, Jančařík, Říčař, Kostka – Hejduk, Kastner, Šejba – Zadina, Zajíc, Provazník (21. Sekera) – Koudelka (21. Procházka), Král, Pospíšil.
Vítkovice: Hudáček – Šmehlík, Kysela, Škuta, Mareček, Přibyla, Javín – Černý, Kotala, Ryšánek – Kaděra, Fraš, Moravec – Peterek, Vůjtek, Šebesta.

Komentář

Dramatické utkání na pardubickém ledě skončilo po prodloužení dělbou bodů. Oba celky jsou pronásledovány rozsáhlou marodkou, a tak trenéři neměli při určování sestav velkou možnost výběru. Střetnutí mělo jen průměrnou úroveň, bylo plné zvratů i nevyužitých šancí, zejména ze strany domácích.

Už po 14 sekundách hry první útočné akce dali hosté gól, který tak trochu domácí zaskočil. Ti se nemohli dlouho prosadit, jejich hra byla poznamenána rychlým vedením soupeře. Navíc na hře Pardubic byla znát až příliš důležitost utkání pramenící z jejich postavení v tabulce. Domácí celek sice měl herní převahu, ale střelecky se nedokázal prosadit.

Ve druhé třetině po korekturách v sestavě nápor pardubického mužstva pokračoval, ale hosté odolávali až do 29. minuty. V té při přesilovce Pardubic špatně rozehrál brankář hostů Hudáček a Šejbovu přihrávku Hejduk bezpečně proměnil ve vyrovnávací gól. Tato branka znamenala pro domácí signál k dalšímu náporu a ten už přinesl další dva góly do sítě hostů. Sedm sekund před koncem druhé třetiny ale Vítkovice snížily a utkání bylo opět zcela otevřené. Potvrdilo se to v 46. minutě, kdy Vítkovičtí při vyloučení domácího Říčaře vyrovnali, ale gólu předcházelo evidentní porušení pravidel o sevření kotouče, které nepřesný sudí Vokurka neodpískal.

V polovině třetí třetiny domácí dali čtvrtou branku, ale utkání stále nebylo rozhodnuté. Hosté totiž nebránili, byli aktivní a jednoduchými akcemi si vytvářeli šance před pardubickou brankou. 58 sekund před koncem třetí třetiny se jim to vyplatilo a Šebestou si vynutili prodloužení. V tom začali domácí lépe, hned v první minutě měli početní převahu, ale nedokázali se střelecky prosadit. Utkání tedy skončilo dělbou bodů.

Ohlasy po utkání

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Čtrnáctá sekunda utkání byla pro nás šokem, když jsme dostali první gól. Hráči by si za výkon vítězství zasloužili, podle mého názoru rozhodla branka na 3:2, když jsme byli sedm sekund před koncem v držení kotouče, ale inkasovali jsme. V rozhodujících chvílích naši nejzkušenější hráči selhávají, a to je pro mě skličující poznatek.“

Vladimír Stránský (HC Vítkovice): „Pro nás utkání nebylo jednoduché, protože jsme v podobné situaci, v jaké byly Pardubice, máme totiž sedm zraněných hráčů. Utkání začalo pro nás šťastně a také nakonec šťastně skončilo. S bodem jsem spokojen.“

Zápasy v sezóně

3. kolo, 23. 9. 1994
PCE - VIT
5:4
14. kolo, 28. 10. 1994
VIT - PCE
3:3p
25. kolo, 4. 12. 1994
PCE - VIT
4:4p
36. kolo, 29. 1. 1995
VIT - PCE
4:2
UM1, 5. 3. 1995
VIT - PCE
2:5
UM4, 14. 3. 1995
PCE - VIT
5:5p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube