Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 18. kolo, úterý 15.11.1994, Zimní stadion Luďka Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

2:4
0:2, 0:1, 2:1
Branky: 52. M. Okál, 59. Kowalczyk – 4. Zajíc, 4. Král, 25. Zadina, 60. Pospíšil. Rozhodčí: Fraňo – Dvořák, Křivský. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4916. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Berani Zlín: Kameš – Kowalczyk, Tesařík, R. Kaňkovský, Krajíček, Rajnoha, Maškarinec – M. Okál, Hub, Jurík – Kotásek (30. Čajánek), P. Kaňkovský, Mejzlík – Janků, Štraub, Meluzín (41. Sedlák).
Dynamo Pardubice: Biegl – Malinský, Špelda, Ťoupal, Říčař, Kostka – Hejduk, Zajíc, Pospíšil – Zadina, Král, Procházka – Weber, Koudelka, Blažek – od 41. navíc Sekera.

Komentář

Domácí začali utkání neuvěřitelně. Ve třetí minutě chtěl brankář Kameš zcela sám přikrýt kotouč rukavicí, minul ho a Zajíc dal do prázdné brány vedoucí gól Pardubic. Za 14 sek. nahrál domácí Petr Kaňkovský zcela volnému Královi a ten dal druhý gól hostí.

Ti se tedy dostali poměrně lacině do vedení po chybách, které snad neudělají žáčci. Na dovršení smolného začátku hráli Zlíňané přesilovku tak hanebně, že ani nevystřelili. Postupem času se sice dostali do tlaku, ale brankář Biegl z Pardubic byl velkou překážkou.

Po prvním měnění stran se zdálo, že dojde k obratu. Domácí získali převahu, ale první útok Pardubic znamenal tři střely a ze čtvrté již byl gól. Tentokrát byl na ledě první útok Zlína a opět hrubě chyboval. Po zisku třetího gólu hosté už hráli klidně, ovládli hru, prostě kontrolovali výsledek.

V závěrečné třetině sice domácí po velkém úsilí snížili na 3:2, ale rozhodující čtvrtý gól inkasovali 49 sekund před koncem z Pospíšilovy hole v době, kdy hráli přesilovku bez brankáře. Vítězství Pardubic bylo zasloužené.

Ohlasy po utkání

Vladimír Vůjtek (AC ZPS Zlín): „V dnešním utkání jsem hráče nepoznával. Přitom na tréninku jim to všem šlo, jako už dlouho ne. Jsem zklamaný, protože jsem mužstvo upozorňoval, že podceňování se nevyplácí. Nakonec jsme si dali dva góly skoro sami, prostě jsem zklamán.“

Petr Hemský (HC Pardubice): „Z utkání jsme měli velký strach, jednak Zlín vede tabulku, jednak máme osm lidí na marodce. Začali jsme však velmi dobře a důležité bylo, že jsme vstřelili dva rychlé góly a pak už v utkání pokračovali disciplinovaně.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 7. 10. 1994
PCE - ZLN
8:3
18. kolo, 15. 11. 1994
ZLN - PCE
2:4
29. kolo, 8. 1. 1995
PCE - ZLN
5:4p
40. kolo, 17. 2. 1995
ZLN - PCE
3:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube