Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 15. kolo, neděle 30.10.1994, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

4:4p
1:3, 2:0, 1:1 – 0:0
Branky: 17. Zadina, 22. Sekera, 30. Pospíšil, 52. Zadina – 8. Ton, 12. Bláha, 15. Jágr, 59. Vejvoda. Rozhodčí: Svoboda – Grochol, Lipina. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7200. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:4.
Dynamo Pardubice: Biegl – Filip, Malinský, Jančařík, Pácal, Boháček, Kostka – Hejduk, Zajíc, Procházka – Weber, Blažek, Pospíšil – Zadina, Filipi (21. Sekera), Šejba.
Rytíři Kladno: Vokoun – L. Procházka, Kaberle, Kuda, Trnka, Židlický, Kolařík – Vejvoda, Patera, M. Procházka – Jágr, Bláha, Čermák – Ton, Mach, Eliáš.

Komentář

Start hvězdy zámořské NHL Jaromíra Jágra v mužstvu Kladna byl největším magnetem pro diváky v dnešním utkání na pardubickém ledě. A Jágr se představil v úvodní třetině opravdu skvěle: dal jeden gól, na další nahrál a jednou nastřelil tyčku. Měl největší zásluhu na tom, že Kladno vedlo v 15. minutě už 3:0.

Celou úvodní třetinu byli také hosté jasně lepší. Přehrávali domácí rychlou kombinační hrou a účelnou jednoduchostí. Pardubickým zvedla hlavu druhá branka do sítě Kladna ve 22. minutě. Rázem přidali na důrazu, získali iniciativu a protože Kladenší nechtěli vyklidit pole, hrál se oboustranně kvalitní hokej, který přiváděl diváky do varu. Tlak Pardubic přinesl úspěch v polovině druhé třetiny, kdy Pospíšil potrestal Eliášovo vyloučení vyrovnávací brankou.

Ve třetí třetině oba celky vyvinuly velké úsilí ve snaze strhnout vítězství na svou stranu. Kladenští si vytvářeli více šancí, likvidoval je však skvělým způsobem brankář Biegl.

V 52. minutě, kdy kladenský nápor nabýval hrozivých rozměrů, ujel domácí Zadina a dal vedoucí branku Pardubic. V 53. minutě odešel z ledu Jágr po nezaviněné srážce se Šejbou (podezření na naražená žebra).

Tlak Kladna však přinesl přece jen ovoce: 70 sekund před koncem třetí třetiny po chybné rozehrávce domácí obrany Vejvoda překonal Biegla a stanovil skóre zápasu na 4:4. To se nezměnilo ani po následném pětiminutovém prodloužení.

Ohlasy po utkání

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Vzhledem k vývoji zápasu bych mohl být spokojen, ale když dostaneme už ve druhém zápase za sebou pár desítek sekund před koncem utkání gól, tak spokojen nejsem. Zaplaťpánbůh, že jsme to obrátili. První část zápasu jsme hráli v útlumu, měli jsme obavy z Jágra a byl to náš ustrašený výkon. Pak se to zlepšilo. Zákrok na Jágra jsem neviděl, nemohu soudit. Mí kolegové tvrdili, že to faul nebyl, opravdu je mi líto, nemohu posoudit.“

Zdeněk Müller (HC Kladno): „Když budou rozhodčí pískat jako dnes a připustí likvidační zákroky na Jágra, tak to asi dál takhle nepůjde. Tady je plný stadión, že hraje Jágr, u nás je to stejné, když budeme hráče likvidovat, tak to je konec. Myslím, že hlavní rozhodčí může zákrok přehlédnout, ale čárový to musí vidět a oznámit. To byl zákrok na pět minut plus do konce utkání. Tohle udělat někdo v Kanadě, tak by provinilec okamžitě skončil. Jágr všude táhne diváky, dneska má zraněná žebra a další utkání asi hrát nebude. Možná, že přestane u nás hrát vůbec.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 27. 9. 1994
KLA - PCE
4:3p
15. kolo, 30. 10. 1994
PCE - KLA
4:4p
26. kolo, 6. 12. 1994
KLA - PCE
7:1
37. kolo, 31. 1. 1995
PCE - KLA
3:3p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube