Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 33. kolo, pátek 12.1.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Olomouc

2:4
1:2, 0:1, 1:1
Branky: 2. Jantovský, 51. Lubina – 15. Eichenmann, 19. Jiří Látal, 28. Slavík, 50. Jiří Látal. Rozhodčí: V. Svoboda – Fedoročko, Padevět. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2186. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.
Dynamo Pardubice: Biegl (21. Salfický) – Píša, Jančařík, Brázda, Pácal, Mjagkich, Malinský – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Rusznyak, Pospíšil – Weber, Kudrna, Koudelka (38. Procházka).
Olomouc: Blažek – Jaromír Látal, Benýšek, Kuntoš, Bakula, Jiří Látal, Polák – Svoboda, Eichenmann, Slavík – Martinec, Smolík, Nohel – Kratěna, Broš, Tomajko.

Komentář

Hanáci hrají v poslední době v dobré formě, což dokumentovali dvojnásobnou výhrou nad mistrem ze Vsetína a potvrdili i na východě Čech. Brzo sice prohrávali po střaele Jantovského, pak ale přidali.

Nejprve mladík Tomajko dvakrát nedokázal Biegla překonat, druhou přesilovku svého týmu však využil k vyrovnání Eichenmann. Navíc krátce před závěrem první části hry překvapil domácího brankáře bombou do levého horního růžku branky Jiří Látal a hosté šli do kabin s náskokem.

Po první přestávce se v domácí brance objevil Salfický, neměl však do utkání příliš šťastný vstup, když spíše přihrávku než střelu Slavíka tečoval nešťastně za svá záda.

V poslední části se sice domácí snažili, s koncovkou však byli, jako tradičně, na štíru, navíc v polovině třetiny při vlastní přesilovce a po hrubé chybě Pospíšila v útočném pásmu jeli dokonce tři hráči hostí na osamoceného Pácala a Jiří Látal přidal čtvrtý gól.

Posledním střelcem zápasu byl o minutu později Lubina, ale už jen zmírnil prohru Pardubic.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „V novém roce se nám vůbec nedaří, i když tomu v tréniku věnujeme pozornost, stále doplácíme na hrubé chyby obránců. Ani v útoku se nedokážeme prosadit.“

Josef Augusta (HC Olomouc): „Mně se naopak hovoří velice dobře, v poslední době se nám daří, hráči dokáží dodržet taktické pokyny, dnes jsem byl spokojen s dobře zakončovanými rychlými protiútoky“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 6. 10. 1995
PCE - OLO
1:2p
23. kolo, 21. 11. 1995
OLO - PCE
2:2p
33. kolo, 12. 1. 1996
PCE - OLO
2:4
34. kolo, 16. 1. 1996
OLO - PCE
1:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube