Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 32. kolo, úterý 9.1.1996, Zimní stadion Třinec

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

4:3p
1:0, 0:3, 2:0 – 1:0
Branky: 1. Lubina, 43. Jantovský, 55. Jantovský, 53. Pácal – 3. Zadina, 8. Novotný, 17. Palinek, 50. Kontšek, 62. Král. Rozhodčí: Balej – Brunclík, Rouspetr. Vyloučení: 3:6, navíc Zadina (Třinec) 10 minut osobní trest. Využití: 3:1. Diváci: 4151. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5.
Oceláři Třinec: Biegl – Malinský, Jančařík, Brázda, Pácal, Mjagkich, Antonín – Kudrna (41. Němeček), Blažek, Lubina – Jantovský, Rusznyak, Pospíšil – Weber, Paleček (41. Kudrna), S. Procházka.
Dynamo Pardubice: Lucák – Plánovský, Táborský, Pavlík, Mainer, Sekeráš, Číhal – Zajonc (41. Zátopek), Daňo, Kontšek – Zadina, Král, Novotný – Palinek, Piskoř, Folta.

Komentář

Před televizními kamerami se v předehrávce 31.kola rozhodovalo až v prodloužení a vítězný gól vstřelil ve druhé minutě nastaveného času Král, který právě na pardubickém ledě kdysi začínal.

Oba soupeři začali utkání s nebývalou razancí, domácí už po čtrnácti sekundách šli Lubinou do vedení, ale o dvacet sekund později mohli hosté vyrovnat. Podařilo se jim to ale až ve třetí minutě, kdy Daňo nahrál nekrytému Zadinovi, který srovnal skóre. Bývalí pardubičtí hráči Zadina s Králem byli u druhé branky hostí v osmé minutě. Po této brance domácí znervózněli, z jejich hry se vytratila přesnost přihrávek a také se zakončením akcí byli na štíru.

Do konce první třetiny totiž měli Blažek a Kudrna na svých hokejkách vyrovnání, ale váhavostí se o tyto šance připravili.

Druhá třetina přinesla neurovnanou hru obou celků, severomoravský tým byl bojovnější a důraznější a domácím nebyla nic platná mírná územní převaha. V nudném průběhu této části utkání vzrušila jen 25. minuta, kdy domácí obránce Mjagkich zachytil v brankovišti před prázdnou brankou kotouč rukou, ale nařízené trestné střílení Král neproměnil.

Do třetí třetiny provedli domácí trenéři korektury ve složení útočných řad, Pardubičtí začali více bojovat, vynutili si výraznou převahu a ve 43. minutě snížili na 2:3. V přemíře snahy o útočnou nátlakovou hru dali nedůslednou hrou v obraně v 50. minutě znovu šanci soupeři a Třinec opět vedl o dvě branky.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Bylo to dobré, dramatické utkání, hlavně od druhé třetiny. Po první třetině to vypadalo na jednostrannou záležitost Třince. Naše koncovka je už několik zápasů žalostná, chybí nám důraz před brankou. Mrzí mě, že jsme prohráli v prodloužení, když jsme předtím dotáhli náskok soupeře.“

Alois Hadamczik (HC Železárny Třinec): „Na to, že hrála mužstva z konce tabulky, to byl podle mého názoru dobrý hokej. Možná, že bych to jako trenér neměl říkat, ale myslím, že oboustranně hrubé fauly rozhodčí pouštěl a pak byla na ledě zbytečná nervozita a hráči nevěděli, co hrát. Byly tam zákroky, které měly být potrestány a nebyly.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 8. 9. 1995
PCE - TRI
2:6
14. kolo, 20. 10. 1995
TRI - PCE
0:4
31. kolo, 4. 1. 1996
PCE - TRI
4:5p
32. kolo, 9. 1. 1996
TRI - PCE
4:3p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube