Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 16. kolo, pátek 27.10.1995, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

4:2
1:0, 2:2, 1:0
Branky: 15. R. Kaňkovský, 25. Dolana, 34. Prokůpek, 59. Poukar – 25. Weber, 33. Blažek. Rozhodčí: Balej – Pokorný, Stulák. Vyloučení: 2:6, navíc Rajnoha (Jihlava) 5 minut a osobní trest do konce utkání Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 4200. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Dukla Jihlava: Novotný – Rajnoha, Boháček, R. Kaňkovský, Toužimský, Čech, Vyhlídal – Bruna (20. Dolana), Kverka, Vlk – Poukar, P. Kaňkovský, Prokůpek – Pípa, Melenovský, Cihlář.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Měsíček (21. Beránek), Pácal, Brázda, Mjagkich – Jantovský, Blažek, Lubina – Hejduk, Kudrna, Pospíšil – Weber, Koudelka (41. Kastner), Procházka.

Komentář

Kvalitou duelu týmů z konce tabulky bylo přímočaré pojetí s bleskurychlými akcemi střídajícími se na obou stranách. Jen tak mohli vyniknout jak Novotný, tak Biegl. Zatímco Jihlavští spoléhali na kombinační dovedení akcí do konce, soupeř byl úspěšnější při přechodu do útoku. V rámci potřebné tvrdosti však doplácel na fauly a také v oslabení inkasoval úvodní gól.

Vyrovnaná partie pokračovala i v době, kdy Dolana povýšil stav. Hosté totiž během osmi minut, vždy když měli vyloučeného hráče, se dostali k odraženým pukům a z nájezdu výsledek zkorigovali. Tato situace vyprovokovala Prokůpka k tomu, aby prostřelil Biegla z bezprostřední vzdálenosti.

Zbývajících 26 minut bylo pořádným nervákem, ale i fyzickou zátěží. Každý z aktérů odváděl maximum, více možností však měli domácí. P. Kaňkovský, Poukar, Kverka a jiní však brankáře nepřekonali, ale ani Novotný si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Čtvrtý rozhodující gól přišel při power play.

Ohlasy po utkání

František Vorlíček (HC Dukla Jihlava): „Vyhrát bylo morální povinností, zvlášť když se lepší i návštěvy. Tým přestál i pro mne nevídané sedmiminutové oslabení a je vidět, že jeho výkon roste.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Utrápený zápas, ve kterém se obě mužstva držela obranné taktiky. Hráčům v některých fázích již chyběly síly k zakončení. Zraněn byl Lubina, Blažek má zlomený prst.“