Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 41. kolo, úterý 11.2.1997, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

5:3
2:1, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 2. Polášek, 15. Kupka, 39. Ujčík, 41. Kostka, 60. Ujčík – 17. Blažek, 21. Blažek, 47. Augusta. Rozhodčí: T. Svoboda – Fiala, Kostka. Vyloučení: 6:6, navíc Růžička – Lubina oba 10 minut osobní trest. Využití: 1:3. Diváci: 2620. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Slavia Praha: Pejchar – Jakovenko, Kolařík, Látal, Kostka, Kadlec, Hořava – Ujčík, Růžička, Sup – Polášek, Kucharčík, Matějovský – Bednář, Slížek, Kupka.
Dynamo Pardubice: Barta – Augusta, Pácal, Malinský, Kříž, Cyplakov, Píša – Kudrna, Blažek, Lubina – Hejduk, Martinec, Koudelka – M. Procházka, Plášek, S. Procházka.

Komentář

Až ve čtvrtém letošním utkání dokázala Slavia porazit Pardubice. Poprvé se před vlastním publikem představila nová trenérské dvojice Farda – Slížek a připsala si druhé vítězství.

Slavia vstoupila do utkání se snahou odčinit poslední dvě domácí porážky a ve 2. minutě se ujala vedení, když střelu Poláška brankář Barta jen srazil a puk se dostal za brankovou čáru. Domácí mohli zvýšit Bednářem, naopak za hosty zahrozili Koudelka a Augusta.

V 15. minutě objel branku hostí Bednář, nejistý Barta jeho střelu jen vyrazil a Kupka zvýšil náskok domácích. Pardubičtí však využili přesilovou hru a Blažek, který tečoval střelu Augusty, snížil. Poté udělal Hejduk kličku domácímu brankářovi Pejcharovi, ale netrefil prázdnou bránu.

Tentýž hráč trefil v úvodu druhé části hry v oslabení tyčku. V polovině utkání však již protlačil Blažek puk mezi betony Pejchara a bylo vyrovnáno. V závěru třetiny se opět radovali domácí. Jakovenko při přesilové hře ideálně nahrál Ujčíkovi a ten skóroval. V poslední vteřinách nevyužil samostatný nájezd Koudelka.

V úvodu závěrečné třetiny Slavia přidala další branku, když Kostka po pěkné kombinaci s Růžičkou střílel do prázdné branky. Pardubicím se podařilo snížit Augustou, v závěru sáhli ke hře bez brankáře, ale Ujčík do prázdné brány pojistil vítězství domácích.

Ohlasy po utkání

Richard Farda (HC Slavia Praha): „Věděli jsme, že Pardubice Slavii v letošní sezóně třikrát porazily, mají dobrou obranu a nebezpečné protiútoky. Přikryli jsme střední pásmo. Jsem spokojen s morálkou mužstva, vrací se do týmu bojovnost. Snažíme se splatit dluh slávistickým divákům a nechceme se dostat hlavně do baráže.“

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Začali jsme utkání špatně, hráči začali plnit stanovenou taktiku až za stavu 0:2. Máme vždy po přestávce pomalý rozjezd.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 20. 9. 1996
PCE - SLA
6:4
15. kolo, 25. 10. 1996
SLA - PCE
3:5
28. kolo, 8. 12. 1996
PCE - SLA
5:1
41. kolo, 11. 2. 1997
SLA - PCE
5:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube